«Αντιλαμβανόμαστε ότι ο αστυνομικός πρέπει να πληρώνεται καλύτερα όμως αυτό πρέπει να γίνει με ένα τρόπο ώστε να μην διακινδυνεύσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ανδρέα Νικολακόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Ανδρέας Νικολακόπουλος, μίλησε στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Αναφορικά με την αστυνόμευση της ΔΕΘ

Έγινε εξαιρετική δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ για ακόμα μια φορά, όλα τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν δίπλα στον πολίτη. Όλοι αντιλήφθηκαν ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν πολύ έντονη. Πρόσφατα βρέθηκα εδώ, όπως βρέθηκε και ο υπουργός σε συσκέψεις για το προκειμένου να ενισχύσουμε την τροχαία αστυνόμευση προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των πολιτών και εκεί τα σχόλια είναι πάρα πολύ θετικά από τους πολίτες. Άρα συνολικά η Αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη έχει δείξει ένα πολύ σημαντικό έργο.

Αναφορικά με τους μισθούς των αστυνομικών

Και εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι ο αστυνομικός πρέπει να πληρώνεται καλύτερα όμως αυτό πρέπει να γίνει με ένα τρόπο ώστε να μην διακινδυνεύσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, θα πρέπει να το κάνουμε με ένα τρόπο ώστε να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Βλέπετε ότι και ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει μέτρα τα οποία μπορούν να τηρηθούν στην παρούσα φάση, δεν θα θέσουν σε διακινδύνευση τους δημοσιονομικούς στόχους. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι αυτό το οποίο θα θέλαμε είναι όμως ένα μέτρο, είναι ένα μικρό μέτρο αλλά είναι κάτι και αυτό θα πρέπει να το πιστώσουμε. Αυτό είναι δυνατό να γίνει αυτή τη στιγμή με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Η πολιτική η οποία αναπτύχθηκε χθες η οποία είναι πολύ στοχευμένη, είναι πράγματι μετρημένη. Το ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουμε ένα καλάθι παροχών το οποίο ανοίγουμε και δίνουμε αλόγιστα, χωρίς να μετραμε και χωρίς να υπολογίζουμε τις συνέπειες τις δημοσιονομικές αλλά είναι στοχευμένο. Είναι για την ενίσχυση της οικογένειας, είναι για την ενίσχυση των νέων ανθρώπων, είναι μέτρα τα οποία αφορούν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν ενισχυθεί μέχρι τώρα χαμηλοσυνταξιούχους, ευάλωτες ομάδες, για την άρση κοινωνικών αδικιών αλλά και οι ένστολοι προφανώς είναι αυτοί οι οποίοι δικαιούνται ένα μερίδιο στην ανάπτυξη και αυτό θα έρχεται σιγά- σιγά.