Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για το πρόσωπο που θα επιλέξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88η ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να σχολιάσει το σενάριο που τον φέρει να εξετάζει την πιθανότητα να προτείνει στον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια το αξίωμα για το προεδρικό μέγαρο.

«Η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου θα γίνει τον Ιανουάριο. Δεν θα πω τίποτα απολύτως, γιατί τη σέβομαι και τιμώ την Προεδρία της Δημοκρατίας.  Θεωρώ πολύ άδικο, προβληματικό και προσβλητικό για την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον θεσμό να ανακυκλώνεται μια συζήτηση πριν από την ώρα της» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Παραπολιτικών» και του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίντζου.

«Θα ζητήσω από όλους σας να σεβαστούμε τον θεσμό», είπε ο κύριος Μητσοτάκης.

«Προφανώς η πρόθεση αυτού που προτείνει τον πρόεδρο Δημοκρατίας είναι να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Από την άλλη, ο νέος νόμος θα απεγκλωβίσει από τον κίνδυνο της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες λόγω πιθανής αδυναμίας εκλογής προέδρου Δημοκρατίας», υπογράμμισε.