«Χθες ανακοινώθηκαν 45 μέτρα που αφορούν και ζητήματα τα οποία έχουμε προτάξει και τα οποία αποτελούν τα σημαντικότερα για κάθε νοικοκυριό, και κοινωνικές ομάδες οι οποίες έπρεπε να στηριχτούν με κάθε τρόπο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

«Περιμένω από μια αντιπολίτευση, που θα ήλπιζα να έχουμε αυτή τη στιγμή δημιουργική και σοβαρή να πει ότι "εγώ θα τα διένεμα αλλιώς αυτά τα κονδύλια και θα στήριζα διαφορετικά". Μέχρι να ακούσω αντιπρόταση θα μου επιτρέψετε να επαναλαμβάνω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει και για αυτό το λόγο ο κ. Μητσοτάκης χθες ξεκίνησε την ομιλία του θυμίζοντας τι είπε πέρυσι στη ΔΕΘ και τι έχει γίνει από πέρυσι μέχρι φέτος» συμπλήρωσε.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Ζερβού στα Παραπολιτικά 90,1

Ο εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, κος Νίκος Ρωμανός, μίλησε στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Χθες ανακοινώθηκαν 45 μέτρα που αφορούν και ζητήματα τα οποία έχουμε προτάξει και τα οποία αποτελούν τα σημαντικότερα για κάθε νοικοκυριό, και κοινωνικές ομάδες οι οποίες έπρεπε να στηριχτούν με κάθε τρόπο.

Περιμένω από μια αντιπολίτευση, που θα ήλπιζα να έχουμε αυτή τη στιγμή δημιουργική και σοβαρή να πει ότι «εγώ θα τα διένεμα αλλιώς αυτά τα κονδύλια και θα στήριζα διαφορετικά». Μέχρι να ακούσω αντιπρόταση θα μου επιτρέψετε να επαναλαμβάνω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει και για αυτό το λόγο ο κ. Μητσοτάκης χθες ξεκίνησε την ομιλία του θυμίζοντας τι είπε πέρυσι στη ΔΕΘ και τι έχει γίνει από πέρυσι μέχρι φέτος. Δηλαδή ότι όσα είπε πέρυσι έγιναν. Κατέρριψε την κριτική περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης και ήρθε και είπε ότι έχοντας την πυξίδα για το που θέλω τη χώρα για το 2027, προχωρώντας στις ράγες όσων υποσχέθηκα στη νέα τετραετία, που αποτελούν συνέχεια και όσων έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, ερχόμαστε με σοβαρότητα και χωρίς λογική καλαθιού.

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και πως μπορεί να αναστραφεί

Αυτή η κυβέρνηση έχει σκύψει πάνω σε αυτή την πόλη περισσότερο από κάθε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Έχει σκύψει στα ουσιαστικά, στα ζητήματα υποδομής, σε λίγο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπουν στο μετρό και πιστεύω ότι μέχρι να γίνει αυτό δεν θα το πιστεύουν. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο το ... Από το ’17 και μετά βλέπω πως έχει αλλάξει η πόλη, βλέπω να έχουν έρθει επενδύσεις, βλέπω μια Θεσσαλονίκη που πλέον αποτελεί τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο, βλέπω έργα υποδομής που τα συζητάγαμε επί χρόνια και είχαν καταντήσει ανέκδοτο να προχωρούν. Επειδή πολλά από αυτά οι πολίτες καλώς δεν τα πιστεύουν γιατί τα είχαν δει να εγκαινιάζονται ως μουσαμάδες, καλώς δεν τα πιστεύουν γιατί υπήρχε δυσπιστία που είχε χτιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Χθες είχαμε από τη μια πλευρά ένα κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα έπρεπε να επιτελεί τον θεσμικό του ρόλο να λειτουργεί σε μια λογική παρωδίας και από την άλλη πλευρά έναν πρωθυπουργό ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης που ξέρουμε, ο Κυρ. Μητσοτάκης που λεει πράγματα και τα κάνει βάσει ενός σχεδίου σοβαρού, βάσει του οποίου ψηφίστηκε δεύτερη φορά, βάσει του οποίου έχει κερδίσει πολλαπλές εκλογές με πολύ μεγάλη διαφορά από τους πολιτικούς του αντιπάλους και βάσει του οποίου θα κριθεί τελικά το 2027.