«Δεν είναι αυστηροί οι κανόνες, είναι επιβεβλημένοι οι κανόνες και τους ζητούν και η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς και δεν υπήρξαν αντιρρήσεις» απάντησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή, στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ αναφορικά με την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

«Η εφαρμογή δεν θα γίνει από την πρώτη μέρα, θα εξηγήσουμε στα παιδιά τι πρέπει να γίνει. Θα προετοιμαστούν τα παιδιά, θα τους εξηγήσουμε χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα οδηγηθεί σε αδράνεια» συνέχισε.

Ερωτηθείσα αν φτάνουν τα χρήματα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για το σχολικά κτήρια είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν φτάνουν αλλά είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή που θα ενισχύσει τους δήμους γιατί οι δήμοι έχουν τη φροντίδα των σχολείων και τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή να γίνουν τα βασικά και να προτεραιοποιούνται επιτέλους και από τους δήμους τα σχολεία».

«Αυτή η οικονομική ενίσχυση δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες θα ξεκινήσει όμως να καλύπτει τις επείγουσες και εννοείται ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια» κατέληξε.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή, μίλησε στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ.

Αναφορικά με την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Δεν είναι αυστηροί οι κανόνες, είναι επιβεβλημένοι οι κανόνες και τους ζητούν και η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς και δεν υπήρξαν αντιρρήσεις. Η εφαρμογή δεν θα γίνει από την πρώτη μέρα, θα εξηγήσουμε στα παιδιά τι πρέπει να γίνει. Θα προετοιμαστούν τα παιδιά, θα τους εξηγήσουμε χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα οδηγηθεί σε αδράνεια.

Ερωτηθείσα αν φτάνουν τα χρήματα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για το σχολικά κτήρια

Η αλήθεια είναι ότι δεν φτάνουν αλλά είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή που θα ενισχύσει τους δήμους γιατί οι δήμοι έχουν τη φροντίδα των σχολείων και τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων. Είναι μια πάρα πολύ καλή αρχή να γίνουν τα βασικά και να προτεραιοποιούνται επιτέλους και από τους δήμους τα σχολεία. Καλά είναι και τα δημαρχιακά μέγαρα να κατασκευάζονται αλλά καλό ειναι να προηγούνται οι σχολικές μονάδες. Είναι λοιπόν ένα καλό ξεκίνημα, μια σημαντική οικονομική άνεση και είμαι σίγουρη ότι θα αξιοποιηθεί από τους δήμους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα ήθελα όμως να πω ότι θα πρέπει να υπάρχει και μια ευαισθησία και τα ειδικά σχολεία που έχουν άλλες προδιαγραφές και ιδιαιτερότητες.

Αυτή η οικονομική ενίσχυση δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες θα ξεκινήσει όμως να καλύπτει τις επείγουσες και εννοείται ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.