Σχέδιο 1.000 ημερών με 45 "βήματα" από τον Μητσοτάκη: Πρώτος στόχος η αύξηση μισθών και δεύτερος το νέο ΕΣΥ
Στόχος ο βήμα βήμα μετασχηματισμός της χώρας
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Με κεντρικό σύνθημα «πιο γρήγορα, πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σχέδιο 1.000 ημερών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως τις εκλογές του 2027 από την 88η ΔΕΘ. Στόχος είναι ο σταδιακός, βήμα προς βήμα, μετασχηματισμός της χώρας σε όλα τα επίπεδα (Οικονομία, μισθοί, κοινωνικό κράτος, Υγεία, υποδομές κ.ά.) και η σύγκλιση με τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, από τα οποία η χώρα απομακρύνθηκε πολύ κατά τα χρόνια της κρίσης και πλέον κάνει τη μεγάλη επιστροφή.
*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα για μισθούς, συντάξεις, στέγη και επιχειρηματικότητα που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ
Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, τόσο στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ όσο και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι πως -δεδομένης και της απουσίας συγκροτημένης αντιπολίτευσης- ουσιαστικός αντίπαλος της κυβέρνησης και διακύβευμα των πολιτικών που ασκούνται είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Σε αυτό πνεύμα κινήθηκε η διήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με τα 45 μέτρα που ανακοινώθηκαν από το βήμα του «Βελλιδείου» να εστιάζουν στη χρόνο με τον χρόνο ενίσχυση των εισοδημάτων, στην προστασία της οικογένειας και των ευάλωτων συμπολιτών μας, στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας και Εκπαίδευσης μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. «Τα θαύματα είναι για τους μάγους», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε ως ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα, αποτρέποντας πισωγυρίσματα που θα τη βάλουν ξανά σε περιπέτειες.
Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε από τις εξαγγελίες του, ο πρωθυπουργός δεν μετέβη στη Θεσσαλονίκη με «έναν σάκο αλόγιστων παροχών». Αντιθέτως, παρουσίασε τα στοιχεία για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που υλοποιείται εντός των δημοσιονομικών στόχων και του αυστηρότερου πλαισίου που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μακριά από τις λογικές των «λεφτόδεντρων», απαντώντας παράλληλα στην κριτική για μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης.
Για την ακρίβεια εκτίμησε ότι έχει αρχίσει να υποχωρεί και σύντομα ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2%, για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είπε πως η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία με επιστολή του ιδίου στην Κομισιόν, ώστε να εξορθολογιστούν οι στρεβλώσεις τιμών στην Ελλάδα και τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ενώ για το θέμα της στέγης εξήγγειλε σειρά μέτρων, με πιο σημαντικό την ενεργοποίηση του προγράμματος «Σπίτι μου 2», προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες και στις εκλογές του 2027 η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί και πάλι αυτοδύναμη, διαγράφοντας τα σενάρια που τον θέλουν να αλλάζει τον εκλογικό νόμο και παραπέμποντας όσους αμφισβητούσαν την αυτοδυναμία της ΝΔ το 2019 να μελετήσουν ξανά τις συνθήκες και τα αποτελέσματα εκείνης της περιόδου.
«Το ίδιο ερώτημα μου είχε γίνει και πριν από τις εκλογές του 2023, όταν πολλοί προέβλεπαν ότι με το υπάρχον σύστημα ήταν περίπου αδύνατη η αυτοδυναμία. Θυμάμαι τη ΝΔ να είναι δημοκοπικά στο 31%-32% και τελικά πήγε στο 41%. Τελικά η αυτοδυναμία αποδείχθηκε εφικτή. Σε αυτούς που προβλέπουν ότι η αυτοδυναμία με τον υφιστάμενο νόμο είναι άπιαστο όνειρο, θα συνιστούσα υπομονή», απάντησε στη συνέντευξη Τύπου ο Κ. Μητσοτάκης.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να εξαντλήσει την κυβερνητική τετραετία, ενώ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να «συνταξιοδοτηθεί» πρόωρα μέσω της ανάληψης ευρωπαϊκού αξιώματος. «Έχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εκλογές του 2023 και επιτρέψτε μου να πω ότι θα φάνταζε αλαζονικό και αυτοαναφορικό να πω το τι θα γίνει το 2027. Μπορώ να σας πω όμως -το είπα και πέρυσι- ότι δεν έχω σχέδιο απότομης μεταπήδησης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή θέση. Είμαι εκλεγμένος για μια πλήρη θητεία και σκοπεύω να την εξαντλήσω», ανέφερε για το σενάριο που θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να αντικαθιστά τον Αντόνιο Κόστα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε περίπου 2,5 χρόνια.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d412hdpollmx)
Σχολιάζοντας τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «είναι καλό για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος να υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». «Σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Να πω μια κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ, που είναι, υποτίθεται, δύναμη εκσυγχρονιστική, αλλά καταψήφισε όλες τις μεταρρυθμίσεις που φέραμε, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τον δικαστικό χάρτη κ.ά. Η αντιπολίτευση που επενδύει στην καταστροφολογία δεν δικαιώνεται». Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να περιγράψει τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας, ως πρώτο έθεσε την αύξηση των μισθών, που θα οδηγεί σε γρήγορη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση για μέσο μισθό 1.500 ευρώ το 2027 και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φέρνοντας ως παράδειγμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, σημείωσε ότι θέλει να δώσει κίνητρα, για να μην εγκλωβίζονται οι πολίτες σε μια επιδοματική πολιτική, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Ως δεύτερο στόχο προέταξε το ΕΣΥ, αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των πολιτών και την ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων, με περισσότερα Κέντρα Υγείας και περισσότερους γιατρούς έως το 2027, καθώς και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. «Θα ήθελα να κριθώ από το αν η χώρα θα έχει πραγματικά ένα νέο ΕΣΥ το 2027», συμπλήρωσε. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τους γιατρούς και σειρά άλλων κινήτρων και μέτρων για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Έχουμε κάνει περισσότερες προσλήψεις, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στα Επείγοντα των νοσοκομείων, προαναγγέλλοντας επιπλέον αλλαγές.
Υπέρ μιας ευρείας Συνταγματικής Αναθεώρησης τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στις αρχές του ερχόμενου έτους. «Δεν έχω μιλήσει για το θέμα αυτό, γιατί θέλω να κάνουμε αυτή τη συζήτηση συντεταγμένα και θα μιλήσω αναλυτικά όταν ξεκινήσει η συζήτηση στις αρχές του 2025», απάντησε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση της «Απογευματινής» και της δημοσιογράφου Πένυς Αβραμίδη. «Οραματίζομαι μία πιο ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση και προφανώς έχουμε υποχρέωση από το Σύνταγμα να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων. Μακάρι η αντιπολίτευση, όταν καταφέρει να βρει τον δρόμο της, να προσέλθει με έναν τρόπο δημιουργικό, όπως είχε γίνει ορισμένες φορές στο παρελθόν», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν θέλω να μιλήσω αναλυτικά. Μπορώ όμως να σας πω ότι τα βασικά ζητήματα που διέπουν τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας δεν είναι στις προθέσεις μου να αποτελέσουν αντικείμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης».
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για το πρόσωπο που θα επιλέξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να σχολιάσει το σενάριο που τον φέρει να εξετάζει την πιθανότητα να προτείνει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.
«Η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου θα γίνει τον Ιανουάριο. Δεν θα πω τίποτα απολύτως, γιατί τη σέβομαι και τιμώ την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θεωρώ πολύ άδικο, προβληματικό και προσβλητικό για την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον θεσμό να ανακυκλώνεται μια συζήτηση πριν από την ώρα της. Θα ζητήσω από όλους σας να σεβαστούμε τον θεσμό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Παραπολιτικών» και του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίντζου. «Προφανώς η πρόθεση αυτού που προτείνει τον Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση», πρόσθεσε.
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή
*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα για μισθούς, συντάξεις, στέγη και επιχειρηματικότητα που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, τόσο στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ όσο και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, είναι πως -δεδομένης και της απουσίας συγκροτημένης αντιπολίτευσης- ουσιαστικός αντίπαλος της κυβέρνησης και διακύβευμα των πολιτικών που ασκούνται είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Τα 45 μέτρα Μητσοτάκη: Πρώτος στόχος η αύξηση μισθών και δεύτερος το νέο ΕΣΥ
Σε αυτό πνεύμα κινήθηκε η διήμερη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με τα 45 μέτρα που ανακοινώθηκαν από το βήμα του «Βελλιδείου» να εστιάζουν στη χρόνο με τον χρόνο ενίσχυση των εισοδημάτων, στην προστασία της οικογένειας και των ευάλωτων συμπολιτών μας, στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας και Εκπαίδευσης μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. «Τα θαύματα είναι για τους μάγους», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε ως ο εγγυητής της σταθερότητας στη χώρα, αποτρέποντας πισωγυρίσματα που θα τη βάλουν ξανά σε περιπέτειες.Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε από τις εξαγγελίες του, ο πρωθυπουργός δεν μετέβη στη Θεσσαλονίκη με «έναν σάκο αλόγιστων παροχών». Αντιθέτως, παρουσίασε τα στοιχεία για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που υλοποιείται εντός των δημοσιονομικών στόχων και του αυστηρότερου πλαισίου που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μακριά από τις λογικές των «λεφτόδεντρων», απαντώντας παράλληλα στην κριτική για μεταρρυθμιστική κόπωση της κυβέρνησης.
Για την ακρίβεια εκτίμησε ότι έχει αρχίσει να υποχωρεί και σύντομα ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2%, για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είπε πως η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία με επιστολή του ιδίου στην Κομισιόν, ώστε να εξορθολογιστούν οι στρεβλώσεις τιμών στην Ελλάδα και τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ενώ για το θέμα της στέγης εξήγγειλε σειρά μέτρων, με πιο σημαντικό την ενεργοποίηση του προγράμματος «Σπίτι μου 2», προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες και στις εκλογές του 2027 η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί και πάλι αυτοδύναμη, διαγράφοντας τα σενάρια που τον θέλουν να αλλάζει τον εκλογικό νόμο και παραπέμποντας όσους αμφισβητούσαν την αυτοδυναμία της ΝΔ το 2019 να μελετήσουν ξανά τις συνθήκες και τα αποτελέσματα εκείνης της περιόδου.
«Το ίδιο ερώτημα μου είχε γίνει και πριν από τις εκλογές του 2023, όταν πολλοί προέβλεπαν ότι με το υπάρχον σύστημα ήταν περίπου αδύνατη η αυτοδυναμία. Θυμάμαι τη ΝΔ να είναι δημοκοπικά στο 31%-32% και τελικά πήγε στο 41%. Τελικά η αυτοδυναμία αποδείχθηκε εφικτή. Σε αυτούς που προβλέπουν ότι η αυτοδυναμία με τον υφιστάμενο νόμο είναι άπιαστο όνειρο, θα συνιστούσα υπομονή», απάντησε στη συνέντευξη Τύπου ο Κ. Μητσοτάκης.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να εξαντλήσει την κυβερνητική τετραετία, ενώ δήλωσε πως δεν σκοπεύει να «συνταξιοδοτηθεί» πρόωρα μέσω της ανάληψης ευρωπαϊκού αξιώματος. «Έχουν μεσολαβήσει 15 μήνες από τις εκλογές του 2023 και επιτρέψτε μου να πω ότι θα φάνταζε αλαζονικό και αυτοαναφορικό να πω το τι θα γίνει το 2027. Μπορώ να σας πω όμως -το είπα και πέρυσι- ότι δεν έχω σχέδιο απότομης μεταπήδησης σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή θέση. Είμαι εκλεγμένος για μια πλήρη θητεία και σκοπεύω να την εξαντλήσω», ανέφερε για το σενάριο που θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να αντικαθιστά τον Αντόνιο Κόστα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε περίπου 2,5 χρόνια.
"Δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης"
Σχολιάζοντας τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, είπε πως «είναι καλό για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος να υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». «Σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ενώ για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Να πω μια κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ, που είναι, υποτίθεται, δύναμη εκσυγχρονιστική, αλλά καταψήφισε όλες τις μεταρρυθμίσεις που φέραμε, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τον δικαστικό χάρτη κ.ά. Η αντιπολίτευση που επενδύει στην καταστροφολογία δεν δικαιώνεται». Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, κληθείς να περιγράψει τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας, ως πρώτο έθεσε την αύξηση των μισθών, που θα οδηγεί σε γρήγορη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση για μέσο μισθό 1.500 ευρώ το 2027 και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φέρνοντας ως παράδειγμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, σημείωσε ότι θέλει να δώσει κίνητρα, για να μην εγκλωβίζονται οι πολίτες σε μια επιδοματική πολιτική, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. Ως δεύτερο στόχο προέταξε το ΕΣΥ, αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των πολιτών και την ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων, με περισσότερα Κέντρα Υγείας και περισσότερους γιατρούς έως το 2027, καθώς και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. «Θα ήθελα να κριθώ από το αν η χώρα θα έχει πραγματικά ένα νέο ΕΣΥ το 2027», συμπλήρωσε. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τους γιατρούς και σειρά άλλων κινήτρων και μέτρων για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Έχουμε κάνει περισσότερες προσλήψεις, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση στα Επείγοντα των νοσοκομείων, προαναγγέλλοντας επιπλέον αλλαγές.
"Οραματίζομαι μία ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση"
Υπέρ μιας ευρείας Συνταγματικής Αναθεώρησης τάχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει στις αρχές του ερχόμενου έτους. «Δεν έχω μιλήσει για το θέμα αυτό, γιατί θέλω να κάνουμε αυτή τη συζήτηση συντεταγμένα και θα μιλήσω αναλυτικά όταν ξεκινήσει η συζήτηση στις αρχές του 2025», απάντησε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση της «Απογευματινής» και της δημοσιογράφου Πένυς Αβραμίδη. «Οραματίζομαι μία πιο ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση και προφανώς έχουμε υποχρέωση από το Σύνταγμα να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων. Μακάρι η αντιπολίτευση, όταν καταφέρει να βρει τον δρόμο της, να προσέλθει με έναν τρόπο δημιουργικό, όπως είχε γίνει ορισμένες φορές στο παρελθόν», πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν θέλω να μιλήσω αναλυτικά. Μπορώ όμως να σας πω ότι τα βασικά ζητήματα που διέπουν τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας δεν είναι στις προθέσεις μου να αποτελέσουν αντικείμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης».
"Χρειάζεται συναίνεση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας"
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για το πρόσωπο που θα επιλέξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να σχολιάσει το σενάριο που τον φέρει να εξετάζει την πιθανότητα να προτείνει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.«Η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου θα γίνει τον Ιανουάριο. Δεν θα πω τίποτα απολύτως, γιατί τη σέβομαι και τιμώ την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θεωρώ πολύ άδικο, προβληματικό και προσβλητικό για την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τον θεσμό να ανακυκλώνεται μια συζήτηση πριν από την ώρα της. Θα ζητήσω από όλους σας να σεβαστούμε τον θεσμό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Παραπολιτικών» και του δημοσιογράφου Κώστα Παπαχλιμίντζου. «Προφανώς η πρόθεση αυτού που προτείνει τον Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση», πρόσθεσε.
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή