Προβάδισμα στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία του κόμματος αποκτά ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά».

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση της GPO για τα "Παραπολιτικά": Δεν θέλουν Κασσελάκη για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ - Προηγείται ο Ανδρουλάκης για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά - ΠΑΣΟΚ: Προηγείται ο Ανδρουλάκης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 31,4%, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 22,6%, ενώ τρίτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 20,8%.

Στη συνέχεια, ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 15,7%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 2,5%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,1% και ο Γιάννης Κανελλάκης με 0,8%.

dimooo

 

Παράλληλα, σε ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος/η για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (μόνο οι απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ),  προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,8 % και ακολουθούν ο Χάρης Δούκας με 20,1% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,5%.

Ωστόσο, οι απαντήσεις του συνολικού δείγματος διαφέρουν, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ξανά με 24,7%, ενώ αυτή τη φορά ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και έρχεται τρίτος ο Χάρης Δούκας με 18,0%.

pasdimmm
Ακόμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι κ. Δούκας, Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου συγκροτούν μια τριάδα που, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη, θα δώσει μάχη μέχρι το τέλος για την είσοδό της στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
l_lkmlkklmlk

Αυτόνομη πορεία

Την ίδια ώρα, οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι πιο χαμηλοί και να υπηρετούν τον στόχο της ενότητας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε περίπου έναν μήνα πριν από την εσωκομματική κάλπη. Συγκεκριμένα, τα διλήμματα σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση φαίνεται να έχουν υποχωρήσει σε αυτή τη φάση, με το 68,9% των ψηφοφόρων του κόμματος να προτάσσουν την αυτόνομη πορεία, τοποθετώντας τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών με τα κόμματα της Αριστεράς στο απώτερο μέλλον.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ παραμένει η σύμπτυξη ενός κεντροαριστερού μετώπου, που θα διαδραματίσει τον ρόλο του εναλλακτικού πόλου εξουσίας. Σε αυτή τη φάση εκείνο που προέχει είναι η εμπέδωση του κόμματος ως του ουσιαστικού πολιτικού και κοινοβουλευτικού κυβερνητικού αντιπάλου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε. ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΟΜΙΛΟΣ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

ΣΚΟΠΟΣ: Ερευνα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. ΧΡΟΝIKH ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 02-04/09/2024. ΔΕΙΓΜΑ: 1.200 άτομα (έξτρα δείγμα ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ 612 άτομα), ηλικίας 17+ ετών. ΜΈΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΊΑΣ: Στρωματοποιημένη. Το δείγμα κατανεμήθηκε με τη μέθοδο των ποσοστώσεων, με αναλογία ως προς τις περιφέρειες. ΜΈΘΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ: Τηλεφωνικές και online συνεντεύξεις, με χρήση συστήματος CATI και CAWI, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ± 2,75%. Επισημαίνουμε ότι τα στοιχεία της μέτρησης που παρουσιάζουμε αποτελούν την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας.