«Το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ όλους τους προηγούμενους μήνες γινόταν φανερό μέσα από τις αντιφάσεις, από τη συνεχή στοχοποίηση των στελεχών βουλευτών, μελών της ΚΕ μέχρι και με βίντεο» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Κυρίως όμως από τις προτάσεις, οι οποίες ήταν απολύτως διχαστικές μέχρι και διαλυτικές για τις οργανώσεις του κόμματος. Η θέληση του προέδρου ήταν να διαλύσει τις οργανώσεις» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την "καθαίρεση" Κασσελάκη - Οι δηλώσεις των βουλευτών για το "αύριο" του κόμματος

Ακόμη, αναφερόμενη στη φράση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «βάλανε κουκούλες», ανέφερε: «Αρκετά από αυτά που ακούγονται εδώ και καιρό είναι αδιανόητα για την Αριστερά αλλά και για κάθε δημοκρατικό κόμμα. Προφανώς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν το δικαίωμα σε μυστική ψηφοφορία, όπως αποφάσισε το σώμα. Η στοχοποίηση που έχουν δεχτεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα είναι αδιανόητη. Ελπίζω ότι ήταν η τελευταία έκφραση αυτή».

Παράλληλα, η Κατερίνα Νοτοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά:«Αρκετές φορές ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε παραγγέλματα στοχοποίησης των στελεχών του. Συχνά αρνιόταν ότι ήταν πίσω από τα troll του διαδικτύου και κάθε φορά αποδείκνυε το εντελώς αντίθετο».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Κατερίνας Νοτοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενη στη φράση του κ. Κασσελάκη ότι «βάλανε κουκούλες»:

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αρκετά από αυτά που ακούγονται εδώ και καιρό είναι αδιανόητα για την Αριστερά αλλά και για κάθε δημοκρατικό κόμμα. Προφανώς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν το δικαίωμα σε μυστική ψηφοφορία όπως αποφάσισε το σώμα. Η στοχοποίηση που έχουν δεχτεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα είναι αδιανόητη. Ελπίζω ότι ήταν η τελευταία έκφραση αυτή.

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Στ. Κασσελάκης είχε τη δυνατότητα να προσπαθήσει, είχε την υποστήριξη όλων, να μάθει από πολιτική, να λειτουργήσει πολύ πιο συναινετικά, να επιτελέσει τον ρόλο του ως αρχηγός ενός κόμματος και να πάμε ενωμένα παρακάτω. Λάθη γίνονται είναι φυσικό το σχέδιο διάλυσης όμως έγινε από τις πρώτες ημέρες φανερό σε πολλούς από εμάς. Το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ όλους τους προηγούμενους μήνες γινόταν φανερό μέσα από τις αντιφάσεις, από τη συνεχή στοχοποίηση των στελεχών βουλευτών, μελών της ΚΕ μέχρι και με βίντεο. Κυρίως όμως από τις προτάσεις οι οποίες ήταν απολύτως διχαστικές μέχρι και διαλυτικές για τις οργανώσεις του κόμματος. Η θέληση του προέδρου ήταν να διαλύσει τις οργανώσεις.

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αρκετές φορές ο Στ. Κασσελάκης έδωσε παραγγέλματα στοχοποίησης των στελεχών του. Συχνά αρνιόταν ότι ήταν πίσω από τα troll του διαδικτύου και κάθε φορά αποδείκνυε το εντελώς αντίθετο. Δηλαδή έβγαιναν κάποια troll προετοίμαζαν το έδαφος ερχόταν ο Στ. Κασσελάκης επαναλάμβανε τα ίδια και βγαίναμε στο χάος. Όταν φτάνει να κυριαρχεί στο διαδίκτυο η απειλή περί μαυρίσματος ή άλλων απειλών απέναντι σε πολιτικά στελέχη καταλαβαίνουμε ... Πράγματι οι ώρες είναι κρίσιμες ελπίζω πως τα στελέχη του κόμματος να έχουμε την ωριμότητα την επόμενη περίοδο να επαναφέρουμε το διάλογο, να επαναφέρουμε επιτέλους την πολιτική στην Αριστερά.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι η λύση:

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καμιά φορά η σιωπή είναι τόσο καταλυτική και πιθανώς να λειτούργησε και το προηγούμενο διάστημα. Ο Αλ. Τσίπρας είναι παρών, είναι γνωστή η προσφορά του στη χώρα και στην κοινωνία και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα και με το ινστιτούτο ήταν καθοριστικές. Το πώς θα κινηθεί θα το αποφασίσει ο ίδιος, προφανώς μας λείπει η παρουσία του αλλά από την άλλη αυτός το ευτελισμός της τελευταίας περιόδου δεν αξίζει σε κανέναν.

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι μια κρίσιμη κατάσταση, φανερά μεταβατική , το αν θα καταλήξουμε όλοι μαζί ενωμένοι εξαρτάται από όλους μας. Θα παλέψουμε για την ενότητα.

Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο θέσεων να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, πρώτα από όλα θέσεις και έπονται τα πρόσωπα. Από την άλλη μεριά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο.