«Ο Παύλος Πολάκης είναι από τους πιο αξιόλογους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαθέτει όμως τα χαρακτηριστικά που μπορεί να ενώσει και να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά», τόνισε ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

Πρόσθεσε, δε, για τις εξελίξεις και την προσφυγή στις κάλπες πως «διαφώνησα, έχουμε προτάσεις που χάνονται σε όλη αυτή τη δίνη της εσωστρέφειας και της έντασης», λέγοντας πως «δεν θα έπρεπε να προσφύγουμε στη βάση του κόμματος, αλλά προσφεύγουμε». Σε σχέση με το ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, είπε πως το αν θα κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές είναι «δική του απόφαση», λέγοντας πως «καταλαβαίνει την ένταση στην οποία βρίσκεται».

«Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε. Θεωρώ σε ένα δίμηνο να κλείσουν οι διαδικασίες πριν τα Χριστούγεννα», τόνισε αναφορικά με τον χρόνο κατά τον οποίο θεωρεί πως θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες.

Είπε επίσης πως «χάνουμε σε αξιοπιστία με αυτά που συμβαίνουν αλλά δεν συμφωνώ σε αυτό που είπε ο Πέτρος Παππάς ότι εξευτελιζόμαστε».

Όσον αφορά τις ευθύνες για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται πως έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν θα ρίξω τον μουντζούρη, απογοητεύσαμε, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες», λέγοντας πως η ενότητα πρέπει να είναι ο οδικός χάρτης.

Τόνισε, επίσης, πως «δεν θα κάνω καμία υπόδειξη στον κ.Τσιπρα» και πως «δεν υιοθετεί τα περί υπονόμευσης του Κασσελάκη», στον απόηχο της ομιλίας του «έκπτωτου» από το αξίωμά του προέδρου ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Γιάννη Σαρακιώτη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Θεωρώ ότι ήταν μια ακόμη αλαζονική εμφάνιση του Πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Προσπάθησε με ημίμετρα να καλύψει μια κατάσταση η οποία πλέον είναι εμφανέστατη και αποτυπώνεται πλέον και σε αριθμούς.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη στα μέλη, τους φίλους, σε όσους πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους στενοχωρήσαμε, τους πληγώσαμε και συνεχίζουμε σε αυτόν τον ρυθμό.

Για την προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Εγώ διαφώνησα, έχω πει πολλές φορές ότι δεν χρειαζότανε προσφυγή στις κάλπες καθώς έχουμε πρωτίστως κουράσει τον κόσμο και έπρεπε να αφουγκραστούμε την κοινωνία και τα μέλη. Ο κόσμος αντιπολίτευση περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσεις περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εξαιρετικές προτάσεις οι οποίες χάνονται σε όλη αυτή τη δίνη της εσωστρέφειας και της έντασης. Αυτό απαιτούσε ο κόσμος και εμείς ήμασταν δυστυχώς αναξιόπιστοι και δεν έχουμε καταφέρει να ικανοποιήσουμε το πρώτιστο αυτό αίτημα.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιος εκ νέου ο κ.. Κασσελάκης

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Είναι μια προσωπική απόφαση, θεωρώ ότι θα έπρεπε να κατέβει αλλά μπορώ να αντιληφθώ πλήρως την ένταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Είναι ανθρώπινο, έχει περάσει πολλά το προηγούμενο διάστημα και σέβομαι το γεγονός ότι θέλει κάποιο χρόνο μέχρι να τοποθετηθεί δημόσια.

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Δεν μπορούμε να έχουμε μια διαδικασία η οποία θα σέρνεται για αρκετούς μήνες, οφείλουμε να επιταχύνουμε τις διαβουλεύσεις για τις κομματικές μας διαδικασίες καθώς η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Άμεσα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Θεωρώ ότι σε ένα δίμηνο πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες, δεν μπορούμε να πάμε μετά τα Χριστούγεννα και το νέο έτος να μας βρει σε αυτή την κατάσταση άρα εντός του φθινοπώρου πρέπει να κλείσουνε οι διαδικασίες αυτές.

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Εγώ δεν θα πετάξω τον Μουτζούρη στην μια ή στην άλλη πλευρά, ήμασταν όλοι κατώτεροι των περιστάσεων και οφείλουμε όλοι να το αντιληφθούμε. Να αντιληφθούμε όλοι τα λάθη μας και σε αυτή την ύστατη στιγμή να σοβαρευτούμε.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Π. Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μια πορεία ευτελισμού και εξευτελισμού

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Διαφωνώ. Δεν θεωρώ ότι εξευτελιζόμαστε όταν έχουμε εσωκομματικές εντάσεις. Ότι χάνουμε σε αξιοπιστία, χάνουμε αλλά τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν μπορώ να αποδεχτώ.

Αναφορικά με τις διαγραφές

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Προχωράς και μπαίνεις σε κυβερνητική τροχιά όταν συνθέτεις και αυξάνεσαι όχι όταν μειώνεσαι και διαγράφεις. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θέλουμε να επιστρέψει σε κυβερνητική τροχιά πρέπει να δούμε τον οδικό χάρτη όχι του συνεδρίου και της εκλογής αλλά τον οδικό χάρτη της ενότητας.

Ερωτηθείς αν θα αισθανόταν άνετα σε ένα κόμμα με πρόεδρο τον κ. Πολάκη

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Θεωρώ ότι ο Π.Πολάκης ήταν ένας από τους πιο αξιόλογους βάσει του έργου του υπουργούς υγείας, το έργο του είναι πολύ συγκεκριμένο, μετρήσιμο από εκεί και πέρα θεωρώ ότι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που μπορεί να ενώσει και να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε κυβερνητική τροχιά. Ήταν εξαιρετικός υπουργός, είναι εξαιρετικός βουλευτής, αδικεί πολλές φορές τον εαυτό του, έχει στοχοποιηθεί από πάρα πολλούς και θεωρώ ότι είναι ένα «εργαλείο» χρήσιμο στη μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ερωτηθείς ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος του κ.Τσίπρα

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Δεν θα κάνω καμία υπόδειξη στον ιστορικό ηγέτη της παράταξης. Γνωρίζει καλύτερα από όλους πότε και τι θα πει.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη περί υπονόμευσης του από τον Α. Τσίπρα

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Δεν τα υιοθετώ σε καμία περίπτωση.