«Είναι πρωτοφανής η έκπτωση ενός πολιτικού αρχηγού και μάλιστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θα περίμενα μεγαλύτερη πολιτική οξυδέρκεια ώστε να αποφευχθεί από την ίδια την ηγεσία» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης, στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά, δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις από φίλους σε όλη την Ελλάδα και αν μπορώ να αποτελέσω έναν κεντρομόλο πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πέρα από τα αρχηγιλίκια και τα προεδριλίκια, αν μπορούμε και όποιος μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο πόλο γιατί έχουν επικρατήσει φυγόκεντρες τάσεις όλο αυτό τον καιρό με χαρά θα τον έπαιζα προς όφελος της παράταξης και χάριν της εξωστρέφειας και της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι αρκετά με τα προσωπικά, αρκετά με τα 
κουτσομπολιά», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε: «Εγώ ποτέ δεν έχω επιλέξει όταν μπήκα στην πολιτική το ρόλο του αναχωρητή ούτε στην εκλογική καθίζηση του ’23 ούτε τώρα στην περιδίνηση του ’24 υπό αυτή την έννοια πάντα έδινα το "παρών" στις πιο δύσκολες στιγμές θα το δώσω και τώρα και ενδεχομένως και από τη θέση του υποψηφίου την οποία την σκέφτομαι πολύ σοβαρά βάσει των πολλών θετικών εισηγήσεων που έχω από όλη την Ελλάδα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι δεδομένη η ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα ανέφερε: «Δεδομένο δεν είναι τίποτα στη ζωή, μάχες χρειάζονται για κάθε τι. Για την δική μου την αντίληψη αξίζει να δοθεί η μέγιστη δυνατή μάχη για την ενότητα».



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νικόλα Φαραντούρη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Νικόλας Φαραντούρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πάσχιζα να μιλήσω για θέσεις, για πολιτικές προτάσεις και κυρίως θα έξοδο από σπιράλ φθοράς και απαξίωσης με πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για αυτό είχα προτείνει την προσφυγή εκ νέου στα μέλη. Δεν ήθελα αυτή την απαξιωτική διαδικασία να κυριαρχήσει.

Είναι πρωτοφανή η έκπτωτη ενός πολιτικού αρχηγού και μάλιστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θα περίμενα μεγαλύτερη πολιτική οξυδέρκεια ώστε να αποφευχθεί από την ίδια την ηγεσία.

Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ

Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά, δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις από φίλους σε όλη την Ελλάδα και αν μπορώ να αποτελέσω έναν κεντρομόλο πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα αρχηγιλίκια και τα προεδριλίκια, αν μπορούμε και όποιος μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο πόλο γιατί έχουν επικρατήσει φυγόκεντρες τάσεις όλο αυτό τον καιρό με χαρά θα τον έπαιζα προς όφελος της παράταξης και χάριν της εξωστρέφειας και της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι αρκετά με τα προσωπικά, αρκετά με τα κουτσομπολιά.

Εγώ ποτέ δεν έχω επιλέξει όταν μπήκα στην πολιτική το ρόλο του αναχωρητή ούτε στην εκλογική καθίζηση του ’23 ούτε τώρα στην περιδίνηση του ’24 υπό αυτή την έννοια πάντα έδινα το παρόν στις πιο δύσκολες στιγμές θα το δώσω και τώρα και ενδεχομένως και από τη θέση του υποψηφίου την οποία την σκέφτομαι πολύ σοβαρά βάσει των πολλών θετικών εισηγήσεων που έχω από όλη την Ελλάδα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι δεδομένη η ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα

Δεδομένο δεν είναι τίποτα στη ζωή, μάχες χρειάζονται για κάθε τι. Για την δική μου την αντίληψη αξίζει να δοθεί η μέγιστη δυνατή μάχη για την ενότητα και το υπερασπίζομαι αυτά από την αρχή αλλά για να επιτευχθεί η ενότητα χρειάζονται κεντρομόλοι όλοι, χρειάζεται διάθεση συμπεριληπτική, συντροφική, αυτό είναι και το Job descreption της ηγεσίας.