Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη και απάντησε για αν πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία τον κ. Κασσελάκη και αν θα τον στηρίξει, λέγοντας ε ότι «θα πρέπει να του δοθεί δεύτερη ευκαιρία. Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τον στηρίξω γιατί θεωρώ ότι ό, τι έχει γίνει εναντίον του προσώπου του Στέφανου νομίζω ότι ξεφεύγει από τα πολιτικά ειωθότα».

Συνέχισε αναφέροντας: «θεωρώ τον εαυτό μου πάρα πολύ απογοητευμένο από τις κινήσεις που κάνουν σύντροφοι μου. Μέσω της ΚΕ προσπάθησαν και πέτυχαν να περάσουν μια πρόταση μομφής, να σας θυμίσω ότι σε λίγες μέρες έχουμε συνέδριο γιατί δεν πάνε στο συνέδριο που είναι πολυπληθές;».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αυλωνίτης είπε: «Έχει όση ευθύνη όση έχω και εγώ. Είναι βουλευτής του κόμματος δεν καταλαβαίνω τι είναι ένα είδος τοτέμ; Ακόμα και ο Σαμαράς και ο Καραμανλής εκφράστηκαν με σκληρό τρόπο εναντίον της ηγεσίας του κόμματός τους γιατί δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο κ. Τσίπρας; Πως το έκανε στο συνέδριο του Φλεβάρη και έριξε μήνυμα «αμφισβητείστε τον Κασσελάκη πηγαίντε σε εκλογή νέου προέδρου»; Έπρεπε να έχει παρέμβει είτε θετικά είτε αρνητικά».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση, αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως προέδρου, ο βουλευτής του κόμματος είπε: «απόλυτα θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι απολύτως θεσμικός και δεν είμαι ούτε με τον Κασσελάκη ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Α ούτε με τον Β».

Τέλος, για τον κ.Κασσελάκη ο κ. Αυλωνίτης είπε: «Δεν δόθηκε στον κ. Κασσελάκη η αναγκαία προσαρμογή. Από την πρώτη στιγμή πολεμήθηκε, μέσα σε ένα μήνα έφυγαν 11 βουλευτές. Αυτές οι ομάδες που λειτουργούσαν και προσπαθούσε να ισορροπήσει ο Τσίπρας αυτές οι ομάδες συνέχισαν να λειτουργούν με καθαρά προσωποκεντρικούς στόχους. Αυτοί παρέμειναν, είναι και άλλες ομάδες οι οποίες υπάρχουν στο κόμμα, αυτές οι ομάδες κατά περίεργο τρόπο ενώθηκαν κατά του Κασσελάκη. Κάνει φυσικά σοβαρά λάθη και ο Κασσελάκης».