Μια πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, στον απόηχο της υπερψήφισης της πρότασης  μομφής, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Φίλοι του "έκπτωτου" προέδρου ανέφεραν στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega ότι ο «Στέφανος είναι πιο έτοιμος από καιρό να διεκδικήσει την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ ή θα κάνει νέο κόμμα. Σενάρια αποστρατείας του διαψεύδονται κατηγορηματικά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έχει δεχτεί πάνω από 5.000 μηνύματα στα οποία σύντροφοί του του ζητάνε να δημιουργήσει νέο κόμμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, με ενορχηστρωτή τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατηγορούνται επίσης ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ότι τον πρόδωσαν.

Υπενθυμίζεται πως ο 7ος όροφος του προέδρου στην Κουμουνδούρου είναι ήδη άδειος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης άδειασε από τα πράγματά του το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Κατόπιν ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή έκλεισε με λουκέτο ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου και άλλαξε και ο κωδικός ασφαλείας στην ηλεκτρονική κλειδαριά στο γραφείο του προέδρου.

Για την ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατά κλειστά τα χαρτιά του, μετά την χθεσινή οργισμένη του αντίδραση κατόπιν της υπερψήφισης της σε βάρος του πρότασης μομφής, για την οποία είπε σε σύντομη ομιλία ενώπιον της ΚΕ του κόμματος:

«Eίμαι λυτρωμένος, διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος.

Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα.

Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, φορώντας τους κουκούλα.

Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».