Μπαράζ συσκέψεων ξεκινούν από σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου έτσι ώστε να παρακολουθείται η πορεία υλοποίησης των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της ανακαίνισης σχολικών κτιρίων, θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Μέγαρο Μαξίμου:  Προς αύξηση το αρχικό κονδύλι των 250 εκατ. ευρώ

Κατά πληροφορίες, το αρχικό κονδύλι ύψους 250 εκατ. ευρώ, στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ αναμένεται να αυξηθεί και για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις για εξασφάλιση ιδιωτικών δωρεών.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθούν προτεραιότητες αναφορικά με τα κτίρια εκείνα που χρήζουν ταχύτερων εργασιών ανακαίνισης.

Η εξαγγελία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στην Σχολική Στέγη ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ότι η ευθύνη για την επισκευή των σχολείων είναι στους Δήμους, δεν είναι στην κεντρική κυβέρνηση αλλά επειδή δυσκολεύονται να ανταποκριθούν εξήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα 250 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων με τον τίτλο: «Πρόγραμμα Μαριέττας Γιαννάκου».

«Δεν μιλάμε για συγκλονιστικές αλλαγές, αλλά βαψίματα, σοβατίσματα, τουαλέτες, αθλητικές εγκαταστάσεις. Αναλογιστείτε σε πόσα σχολεία πηγαίνω στην περιφέρεια και βλέπω εγκαταλελειμμένα γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου, τα οποία με λίγα χρήματα μπορούν να φτιαχτούν. Θα αλλάξει η όψη χιλιάδων σχολείων με ένα τέτοιο πρόγραμμα. Τα κονδύλια τα οποία σας ανέφερα, θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όμως, στόχος μου είναι το ποσό αυτό να αυξηθεί σημαντικά, μέσω ενός καλέσματος το οποίο θα κάνουμε για σημαντικές ιδιωτικές χορηγίες», τόνισε χαρακτηριστικά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d41m2b6tq1k1)