Tο καλοκαίρι του 2023 ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος δεν είχε κομματικές περγαμηνές, μπήκε στην πολιτική καθημερινότητα με τη φράση: «με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι».

Η υπόσχεση που εξέπεμπε στα μηνύματά του στάθηκε αρκετή για να κάνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε να τον ψηφίσουν, με την μεγάλη προσέλευση σκορπάει χαμόγελα.

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει υποστεί καθαρή ήττα, είναι κοντά 12 μονάδες πίσω, λίγο θα κάτσει με τον Κασσελάκη μαζί με άλλους θα φύγει και θα κάνουν την Νέα Αριστερά που στις Ευρωεκλογές θα δοκιμαστεί και θα έρθει 10η πίσω και από το «ΜέΡΑ 25» του Βαρουφάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει υποσχεθεί να νικήσει τον Μητσοτάκη, «μα και εσύ του Μητσοτάκη είσαι» τον πυροβολούν τα στελέχη της πάλαι ποτέ κυβέρνησης της πρώτης φορά Αριστεράς.




Κασσελάκη: Από την υπόσχεση για Μητσοτάκη, στην επένδυση στο lifestyle

Τον πρώτο καιρό τα πράγματα πάνε καλούτσικα και όλοι περιμένουν να δουν αν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη όπως υποσχέθηκε, ο ίδιος θα επενδύσει πολύ στο lifestyle που τότε δεν φαίνεται να ενοχλεί.

Τα πράγματα ωστόσο γρήγορα θα αλλάξουν, ιδίως μετά τις Eυρωεκλογές, ο ίδιος θα καταγγείλει ξανά και ξανά πως από την κομματική νομενκλατούρα του τραβάνε το χαλί και θα εισαγάγει την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με την βάση ως δομικό στοιχείο της προεδρίας του.

Έχουν το δικό τους ενδιαφέρον τα πιο πρόσφατα σχόλια στην πιο πρόσφατη ανάρτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας θα γράψει «το μόνο σας μέλημα είναι ποιος θα γίνει αρχηγόπουλο… πάτε ντουγρού για 3% » κι άλλος «μόνο τον εκλεγμένο πρόεδρο ακούμε!».

Ο Αλέξης Τσίπρας από είδωλο και τοτέμ θα γίνει αντίπαλος και δολοπλόκος. Είναι αυτός λένε οι «Kasselistas» που «σκάβει» τον λάκκο του Στέφανου, του Στέφανου που τον προκάλεσε ανοιχτά αν θέλει πίσω την καρέκλα του προέδρου να το πει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να είναι ένας από τους πιο βραχύβιους προέδρους κοινοβουλευτικού κόμματος, δεν κατάφερε να πατήσει στην Βουλή ως βουλευτής, η Πόπη Τσαπανίδου του έκλεισε τον δρόμο κι όπως φάνηκε αν δεν το είχε κάνει σήμερα τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο άβολα, ούτε καν στη ΔΕΘ δεν έχει πάει σαν πρόεδρος, πέρσι πήγε ο Φάμελλος, φέτος πάει ο Παππάς. Ίσως του χρόνου;