Η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και οι εσωκομματικές εξελίξεις ανοίγει για άλλη μια φορά την διαδικασία των υποψηφιοτήτων στο κόμμα. Η Ρένα Δούρου θα είναι μια από τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέφερε στο ρεπορτάζ της η Ελένη Καλογεροπούλου για τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION .

Τα στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί πλέον εντός του ΣΥΡΙΖΑ και από τα οποία θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι αριθμούν σε τρία: οι προεδρικοί του κ. Κασσελάκη, εκείνο που πρόσκειται στον Παύλο Πολάκη και η ομάδα των 87.

Ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ πολύ κοντά σε μία υποψηφιότητα φαίνεται να είναι ο Σωκράτης Φάμελλος χωρίς ωστόσο να έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Επίσης, αναμένεται η απόφαση των 87 με το ενδεχόμενο της συμπόρευσης με τον Παύλο Πολάκη να θεωρείται απίθανο.

Ωστόσο, αν και ο Σωκράτης Φάμελλος είναι κοντά στην ομάδα, ένα από τα σενάρια που διακινούνται ρίχνουν στο τραπέζι και το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα.

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος με ανάρτησή του ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Τι θα κάνει ο Κασσελάκης

Το στενό περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη μιλώντας στο Live News αποκάλυψε τις προθέσεις του μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγείται σε νέο γύρο εκλογών μέσα σε μόλις 11 μήνες.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιο έτοιμος από ποτέ να δώσει σκληρή μάχη είτε για ”κατέβει” και να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε για να κάνει νέο κόμμα», τονίζει το περιβάλλον του.

«Σενάρια αποστρατείας διαψεύδονται κατηγορηματικά», επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες.

Προς το παρόν, ο «έκπτωτος» πρόεδρος έχει επιλέξει την… απομόνωση, καθώς δεν σηκώνει τηλέφωνα. Η σημερινή Δευτέρα (09/09/2024) τον βρίσκει βαθιά πληγωμένο από την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εις βάρος του, δίχως προεδρικό γραφείο, οδηγό και φρουρά.