Στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον αυτή είναι η επικρατέστερη άποψη στα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι για να αποφασίσουν το χρονοδιάγραμμα. Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει το συνέδριο, στο οποίο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα όσα λέει το περιβάλλον του τέως προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, ότι δηλαδή υπάρχει σχεδιασμός από τους «87» οι εκλογές να πάνε για τον Απρίλιο, προκειμένου να έχει εκτονωθεί το κλίμα αντίδρασης που υπάρχει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή Κασσελάκη, έλεγαν ότι «δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε μία διαδικασία fast track, αλλά ούτε και να καθυστερήσουμε την εκλογική διαδικασία».

Η Όλγα Γεροβασίλη σε ανάρτησή της, μάλιστα, ανέφερε ότι «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα σαφές μήνυμα για αλλαγή πορείας, μακριά από την εσωστρέφεια, τον διχασμό, τη λογική των εσωτερικών εχθρών και την παραπολιτική. Παράλληλα, είναι ένα ισχυρό σήμα για ενότητα, συνθέσεις, εξωστρέφεια και παραγωγή πολιτικής. Συντεταγμένα και συλλογικά προχωράμε στα επόμενα βήματα για την ανάταξη του κόμματος μας».

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Οι 349 ημέρες στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d420c3v6inft)


Ερώτημα οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη, ποιοι δηλώνουν «παρών»

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να βρίσκεται ακόμη σε σοκ και δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει. Εάν, δηλαδή, θα κατέβει στις εκλογές παίρνοντας το ρίσκο μιας νέας ήττας ή εάν θα κάνει δικό του κόμμα. Εάν, πάντως, πάει στις κάλπες και τις κερδίσει, αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κόμμα, σπρώχνοντας στην έξοδο όσους διαφωνούν μαζί του.

Στην εκλογική μάχη είναι πιθανόν να «πέσουν» δύο γυναίκες. Η Όλγα Γεροβασίλη και η Ρένα Δούρου. Η Όλγα Γεροβασίλη δέχεται πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα, καθώς ήταν η πρώτη που είχε διαφωνήσει με τις «απολιτικές ανακολουθίες του Στέφανου Κασσελάκη», όπως σχολιάζουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Από την άλλη, πολλοί θεωρούν ότι η Ρένα Δούρου, ως ήρεμη δύναμη στο κόμμα, θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα και να προσφέρει σημαντικά στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος στην προηγούμενη εκλογική μάχη είχε δηλώσει «παρών». Τις προθέσεις του δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος περιμένει να δει ποιοι και πόσοι θα τον στηρίξουν.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Νικόλας Φαραντούρης θα είναι υποψήφιοι, ενώ «παρών» δηλώνει και ο Απόστολος Γκλέτσος.