Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Δημήτρης Βέττας. Μετά την παραίτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, αποχώρησε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε: «Πριν λίγα λεπτά απέστειλα στην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγγου την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου, υπεύθυνου για τα περιφερειακά ΜΜΕ. Ευχαριστώ πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την μεγάλη τιμή και βέβαια τον Στέφανο Κασσελάκη για την συνεργασία αλλά κυρίως για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε».

vettas_anartisi


ΣΥΡΙΖΑ: Η 5η παραίτηση μετά την «έκπτωση» Κασσελάκη

Σημειώνεται πως μετά την «παραίτηση» του πρώην -πλέον- προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, οι στενοί του συνεργάτες ακολούθησαν και αυτοί, δηλώνοντας παραίτηση, με τον Δημήτρη Βέττα να είναι ο 5ος που προχωρεί σε μια τέτοια κίνηση.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το πρωί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης. Μάζεψε τα πράγματά του από τα γραφεία και αποχώρησε, ενώ, μάλιστα, ζήτησε να βγεί άμεσα από το μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την παραίτηση της με επιστολή στη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, υπέβαλε επίσης η διευθύντρια του γραφείου Τυπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευγενία Κουντούρη.

Σημειωτέον ότι τον «χορό των παραιτήσεων» είχε ανοίξει την Κυριακή ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μπάμπης Παπαδάκης, ο οποίος πρόκειται να ακολουθήσει τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος στα επόμενα πολιτικά του βήματα.

Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Παπαδάκης ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στους διαπιστευμένους συντάκτες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «αγαπημένοι και αγαπημένες σας ευχαριστώ όλους και όλες για την συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρξαν κάποιες στιγμές έντασης θέλω να γνωρίζετε ότι αυτές ήταν αποτέλεσμα της καθημερινής πίεσης από τη δουλειά. Συνεργαστήκαμε καθαρά, έντιμα και με επαγγελματισμό. Ολόψυχα εύχομαι κάθε καλό».

Από την πλευρά της, η Ευγενία Κουντούρη ανέφερε στους διαπιστευμένους συντάκτες ότι «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία που είχαμε. Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εμπιστεύτηκε και μου ανέθεσε έναν κρίσιμο ρόλο και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στηρίζοντας την ανάταξη του προοδευτικού χώρου. Μετά την απόφαση της χθεσινής ΚΕ αισθάνομαι πως ο κύκλος μου ως διευθύντρια του γραφείου τύπου έκλεισε και υπέβαλα την παραίτηση μου. Εύχομαι η συνέχεια να δικαιώσει όσους πιστεύουν ακόμη στο όραμα μιας μεγάλης προοδευτικής αριστερής παράταξης. Εις το επανιδείν».

Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η Βούλα Κεχαγιά

Νωρίτερα, όπως αναφέρθηκε, η Βούλα Κεχαγιά υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο X (πρώην Twitter).

Όπως αναφέρεται στην ανάρτησή της:

«Υπέβαλα χθες την παραίτησή μου από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ευχαριστώ τον Στέφανο Κασσελάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου.

Ευχαριστώ εκείνα τα στελέχη του κόμματος που με αντιμετώπισαν συντροφικά και εκείνους τους συνεργάτες που φρόντισαν για την άψογη συνεργασία μας.

Ευχαριστώ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αγάπη με την οποία με περιέβαλε.

Ευχαριστώ τους εκπροσώπους του Τύπου και τα ΜΜΕ για την έντιμη -με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις- στάση τους απέναντί μου.

Κοιτάω μπροστά».