Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα λάβει σημαντικές αποφάσεις για την παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, ενώ θα τεθεί στο τραπέζι και το χρονοδιάγραμμα της νέας κούρσας για την εκλογή ηγεσίας, ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει περί τα τέλη του μήνα για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Από την πλευρά του, το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες το επόμενο διάστημα προκειμένου να εκλεγεί ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «τραύμα που πρέπει να επουλωθεί» για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως είπε δε, πιστεύει πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη και όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα» είπε ο κ. Πολάκης.

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης απάντησε και σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως σαφώς ο κ. Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. «Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», είπε και κάλεσε τους πάντες να δεσμευτούν για ενότητα. Αναφερόμενος δε στο πότε μπορούν να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες τις τοποθέτησε στις αρχές Νοεμβρίου, εκφράζοντας την άποψη πως οι κάλπες πρέπει να στηθούν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», είπε ο ίδιος.