Ο κύβος ερρίφθη. Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές την 1η Δεκεμβρίου, ενώ το συνέδριο να διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ψήφισαν τα μέλη του οργάνου

Η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Πιο αναλυτικά, με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖA αποφάσισε για την εισήγηση που θα κάνει στην κεντρικη επιτροπή σε δύο βδομάδες σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και κάλπες για νέο αρχηγό στις 24 Νοεμβρίου, με τον β’ γύρο να διεξάγεται την 1η Δεκεμβρίου. Μειοψήφησαν οι Πολάκης, Τζάκρη και Τελιγιορίδου.

Μέχρι στιγμής έχουν γνωστοποιήσει τις υποψηφιότητές τους οι Παύλος Πολάκης, Απόστολος Γκλετσος ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρη.

Στις Σπέτσες ο Στέφανος Κασσελάκης

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στο εξοχικό του στις Σπέτσες και από εκεί θα οργανώσει την επιστροφή του.

Το στρατηγείο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στήνεται εκεί και μάλιστα μαζί του βρίσκεται και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκεί θα αποφασίσει αν τελικά θα είναι εκ νέου Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή θα προχωρήσει στην ίδρυση δικού του κόμματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42qroio7tnt)

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαφωνία για τις ημερομηνίες

Όπως είχε προϊδεάσει ο Παύλος Πολάκης εισερχόμενος στη συνεδρίαση, ο ίδιος ζητά οι διαδικασίες να κινηθούν άμεσα ώστε μέχρι τον Νοέμβριο να έχει εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Μαζί του συμφωνούν και οι εναπομείναντες "kasselistas", θεωρώντας πως μια τέτοια εξέλιξη ευνοεί την εκ νέου διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Η πλευρά Πολάκη – Κασσελάκη, ζητά Συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου και κάλπες στις 3 Νοεμβρίου.

Από την άλλη οι «87», που στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, επιμένουν πως οι διαδικασίες χρειάζεται να γίνουν στον σωστό χρόνο αλλά και πως «δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος», μιλούσαν για Συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου και ανάδειξη προέδρου την 1η Δεκεμβρίου.

Το θέμα του χρονοδιαγράμματος, θα επηρεάσει πιθανότατα και τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δύο 24ωρα μετά την καθαίρεσή του κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ πιέζεται ακόμα και για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42jsi51gy15)