Με την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καθαίρεση Κασσελάκη, να ολοκληρώνεται, ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε «συγγνώμη» από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα είχε αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου δήλωσε κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας ότι «αποδοκιμάζω τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρακάτω δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή» και πρόσθεσε ότι στο ΠΑΣΟΚ «ο καθένας  έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική. Δεν μπορεί όμως (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) να υβρίζει τα 50στα γενέθλια ενός ιστορικού κόμματος και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, με τέτοια προσφορά στον ελληνικό λαό. Προσωπικά νιώθω την ανάγκη και μέσα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά από αυτήν την σκαιότατη δήλωση, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να δώσουμε στη δημοσιότητα μια συγκεκριμένη θετική αναφορά για τα 50 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, όπως αρμόζει στο πολιτικό ήθος και στον πολιτικό πολιτισμό κάθε αριστερού και προοδευτικού κόμματος».

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο είχε πει αναφερόμενος στις συζητήσεις για τις συνεργασίες στην Κεντροαριστερά «παρέλαση σημιτικής διαπλοκής που είδαμε στο Ζάππειο στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη».

Γιάννης Ραγκούσης: Καταγέλαστα τα περί «πραξικοπήματος» κατά Κασσελάκη στην ΚΕ

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στα διαδικαστικά του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στην Πολιτική Γραμματεία ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρυσή τομή ώστε να έχουμε μια επαρκή πολιτική διαδικασία τόσο στις οργανώσεις όσο και στο συνέδριο. Δύο, μεταξύ άλλων, είναι τα μεγάλα και στρατηγικής σημασίας θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να μας απασχολήσουν ενόψει του έκτακτου συνεδρίου, και επί των οποίων πρέπει να πάρουμε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις:

- Ποια είναι τα αιτία της συνεχούς πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ και πως μπορεί αυτό να αναστραφεί

- Πώς θα ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών που ζητούν συνένωση δυνάμεων και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ώστε επάξια να διεκδικηθεί η νίκη απέναντι στη ΝΔ

Μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε τα περί «πραξικοπήματος» κατά Κασσελάκη ότι αυτά είναι «είναι απλώς καταγέλαστα» και πρόσθεσε ότι «όλες οι διαδικασίες στην ΚΕ έγιναν με υποδειγματική τήρηση του καταστατικού και των κανόνων της εσωκομματικής δημοκρατίας».