Για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Υγείας και τα προβλήματα στο ΕΣΥ μίλησε ασπόψε στο Action24 o Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε όμως και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήθελα να κριθώ από τους πολίτες αν θα καταφέρω να μειώσω την αναμονή στα επείγοντα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (10/9) στο Action 24. Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ο στόχος είναι να μειωθεί η αναμονή στα επείγοντα στις δύο ώρες.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα 24ωρης καθημερινής εφημερίας στα νοσοκομεία» και πρόσθεσε πως οι γιατροί στο Εθνικό σύστημα Υγείας έχουν αυξηθεί κατά 2.000 από το 2019.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42uxjxc3nzt)
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί από εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως αυτοί δεν είναι «πραγματικοί διαμαρτυρόμενοι», αλλά «είναι κομμουνιστές που τους νοιάζει μόνο να πειράξουν το σύστημα». «Οι αριστεροί δεν μπορούν να μην γκρινιάξουν, η μιζέρια είναι η φυσική τους κατάσταση», ανέφερε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42v355hpf5l)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42v9wyl1o1t)
Ακόμη, σημείωσε πως εθνικό σύστημα υγείας «με μηδέν ταλαιπωρία δεν υπάρχει πουθενά» και υπεραμύνθηκε της απόφασης για αύξηση των φαρμάκων λέγοντας πως «ήταν απολύτως απαραίτητες» για να μην τα αποσύρουν οι εταιρείες. Μάλιστα, έκανε λόγο για μια ανάρτηση που είχε ανεβάσει πρόσφατα στην οποία επικαλούνταν μια δήλωση από το 2019 του Ανδρέα Ξανθού, υπουργού Υγείας επί εποχή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία ήταν αναγκαίο να γίνουν οι αυξήσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42vu1qcjw6p)


«Έκανα λάθος όταν είπα ότι ο Κασσελάκης δεν θα βγάλει την παρέλαση, έπρεπε να πω ΔΕΘ» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι «η πορεία του ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη καθώς όπως σημείωσε δεν ήξερε από πολιτική».

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42vy30y0osx)
«Είναι τελείως ανώριμος, δεν είναι εύκολη υπόθεση να είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε επίσης ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Θα με συνέφερε να είναι ο Πολάκης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι ο Παύλος Πολάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι δεν θέλει να εμπλακεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν πρότεινα εγώ Πολάκη αυτό θα ήταν ακραίο σενάριο το οποίο όμως προφανώς θα με συνέφερε» σημείωσε στις δηλώσεις του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42w2qn5ndpd)

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι ο Νίκος Παππάς «είναι ο αληθινός Ρασπούτιν» και υποστήριξε πως αρχικά είχε στηρίξει τον Στέφανος Κασσελάκης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του, αλλά στην Κεντρική Επιτροπή δεν φάνηκε αυτό.

«Στην πραγματικότητα "καθάρισε" τον Κασσελάκη, αν ήταν πράγματι με τον Στέφανο Κασσελάκη έπρεπε να είχε παραιτηθεί τώρα και να πει ότι ήταν ανατροπή αυτό που έγινε, όπως είπε ότι θα κάνει ο άλλος Παππάς, ο Πέτρος Παππάς που βγήκε και είπε ότι θα φύγει αν βγει ο Πολάκης».