Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διενεργεί δημοσκοπήσεις, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα βάλει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ή εάν θα πρέπει να επιλέξει την δημιουργία δικού του κόμματος.

Όποια και αν είναι η απόφασή του, αναμένεται να την ανακοινώσει μέσα από μία συνέντευξη Τύπου ή σε συγκέντρωση παρουσία υποστηρικτών του. Εάν, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί και πάλι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα είναι πώς θα συνεργαστεί με τους ανθρώπους που αποκάλεσε «βαρώνους» και «κουκουλοφόρους», αλλά και πώς θα αντιδράσουν αυτοί. Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, πάντως, από χθες στις Σπέτσες, όπου ξεκουράζεται μαζί με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ. 

Τι αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε χθες ότι οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, ενώ στις 1-3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα εκλέξει και νέους συνέδρους. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, αφού μόνο τρία στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας εμφανίστηκαν να ζητούν νωρίτερα κάλπες. Η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Παύλος Πολάκης και η Ολυμπία Τελιγιορίδου αντιπρότειναν το συνέδριο να γίνει στις 13 Οκτωβρίου και στις 3 Νοεμβρίου να στηθούν κάλπες, ενώ επέμειναν το συνέδριο να είναι διαρκές, δηλαδή να μην εκλεγούν νέοι σύνεδροι.

Διαβάστε ακόμα: Ξανά στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα είναι σίγουρα υποψήφιοι αρχηγοί και ποιοι το σκέφτονται, η στάση Κασσελάκη

Στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία θα συζητηθεί εάν το συνέδριο θα είναι καταστατικό. Η πολιτική απόφαση βγήκε, ωστόσο, με ομοφωνία και οι μοναδικές διαφωνίες είχαν να κάνουν με τον χρόνο των εκλογών και με το εάν το συνέδριο θα είναι διαρκές ή έκτακτο. Δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις, ούτε και τριβές, καθώς όλα τα στελέχη ήθελαν προφανώς να σταματήσει η αρνητική δημοσιότητα που υπάρχει όλο το τελευταίο διάστημα για το κόμμα τους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d42uiua7p84p)

Παύλος Πολάκης: «Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι υποψήφιος»

Προσερχόμενος, μάλιστα, στη συνεδρίαση ο Παύλος Πολάκης, τόνισε ότι πρέπει «να επουλωθεί η κατάστασή μας», επισημαίνοντας ότι φυσικά «ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι υποψήφιος». «Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», πρόσθεσε μάλιστα με αιχμηρό τρόπο.

Ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία ανέφερε ότι «στόχος είναι η προγραμματική αντεπίθεση του κόμματος, με ανάδειξη των επεξεργασμένων θέσεων επί κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία και την αγορά και με κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ».

Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη για «οργανωμένη εξωστρέφεια σε κάθε επίπεδο».

Στη συνεδρίαση ο Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε τις αναφορές του τέως προέδρου για το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στην Κ.Ε. αναφερόμενος στην εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη για την 3η Σεπτέμβρη τόνισε πως «…και αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είναι η παρέλαση σημιτικής διαπλοκής που είδαμε στο Ζάππειο στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη».

«Στο ΠΑΣΟΚ ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική. Δεν μπορεί όμως να υβρίζει τα 50στά γενέθλια ενός ιστορικού κόμματος και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, με τέτοια προσφορά στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Προσωπικά νιώθω την ανάγκη και μέσα στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ». «Μετά από αυτή τη σκαιότατη δήλωση, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να δώσουμε στη δημοσιότητα μια συγκεκριμένη θετική αναφορά για τα 50 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, όπως αρμόζει στο πολιτικό ήθος και στον πολιτικό πολιτισμό κάθε αριστερού και προοδευτικού κόμματος», σημείωσε. Τέλος, αναφέρθηκε και στα όσα λένε περί δήθεν «πραξικοπήματος» και άλλα αντίστοιχα, σημειώνοντας ότι «είναι απλώς καταγέλαστα».