«Το ψηφιακό φροντιστήριο προφανώς και θα μειώσει τα φροντιστήρια, αυτό φιλοδοξούμε, αυτό επιδιώκουμε και έχει οργανωθεί πάρα πολύ καλά, ώστε να αποδώσει», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ζέττα Μακρή, ερωτηθείσα σχετικά.

«Θα είναι μια δωρεάν ποιοτική φροντιστηριακή υποστήριξη. Ξεκινάει πιλοτικά στις 16 Σεπτεμβρίου», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα: Ζέττα Μακρή: Δεν θα πάρουμε πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία λόγω αντιδράσεων

Ακόμα, αναφορικά με τα χρήματα που δίνονται για την Παιδεία, η υφυπουργός Παιδείας είπε: «Οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί, που προστίθενται στους σχεδόν 30.000 που γίνανε την προηγούμενη τετραετία, αποδεικνύουν ότι δίνονται τα χρήματα για την Παιδεία».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζέττας Μακρή στα «Παραπολιτικά» 90,1:

Αναφορικά με τα χρήματα που δίνονται για την Παιδεία:

Ζ. ΜΑΚΡΗ: Οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί, που προστίθενται στους σχεδόν 30.000 που γίνανε την προηγούμενη τετραετία, αποδεικνύουν ότι δίνονται τα χρήματα για την Παιδεία. Τα 250 εκατομμύρια, το πρόγραμμα Μ. Γιαννάκου, για τις επισκευές στα σχολεία που θα δοθούνε στους δήμους. Θα καταθέσουν σε μια πλατφόρμα τι ανάγκες έχουν και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες όλες από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές), άρα είμαστε σε μια καλή προσπάθεια. Σε αυτό που δεν έχω να σας δώσω μια ικανοποιητική απάντηση είναι για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, οι οποίοι βεβαίως ωφελούνται και αυτοί από τις αυξήσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, όμως σε κάθε περίπτωση παραμένει ένα πρόβλημα.

Για το ψηφιακό φροντιστήριο:

Ζ. ΜΑΚΡΗ: Καθιερώθηκε το ψηφιακό φροντιστήριο. Για τη μεν Γ' Λυκείου θα είναι σύγχρονο, δηλαδή θα γίνεται τις απογευματινές ώρες από εκπαιδευτικούς που έχουμε επιλέξει με αυστηρά κριτήρια, με ποιοτική παροχή ψηφιακής εκπαίδευσης. Άρα δωρεάν ποιοτικό ψηφιακό φροντιστήριο, που θα ανακουφίσει τους γονείς. Θα υπάρχει επίσης και το ψηφιακό φροντιστήριο από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και τη Β’ Λυκείου, που θα είναι βιντεάκια για τα μαθήματα που βρίσκονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι το ψηφιακό φροντιστήριο θα μειώσει τα φροντιστήρια:

Ζ. ΜΑΚΡΗ: Προφανώς και θα μειώσει τα φροντιστήρια, αυτό φιλοδοξούμε, αυτό επιδιώκουμε και έχει οργανωθεί πάρα πολύ καλά ώστε να αποδώσει. Θα είναι μια δωρεάν ποιοτική φροντιστηριακή υποστήριξη. Ξεκινάει πιλοτικά στις 16 Σεπτεμβρίου.