«Θα πάω σπίτι μου την επομένη των εκλογών, εάν εκλεγεί ο Κασσελάκης», ανέφερε ο Απόστολος Γκλέτσος στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε ακόμα: Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με καναλάρχες και η (τηλεοπτική) παρέμβαση που έχει στα σκαριά

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Γκλέτσος έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος από τους ανθυποψηφιους μου εκλεγεί θα τον υπηρετήσω ως απλός στρατιώτης. Ο Πολάκης είναι πολιτικό ον, ενώ ο Κασσελάκης κύμβαλον αλαλάζον», είπε αρχικά.

«Δεν μπορεί να μιλάει ο Κασσελάκης στην ΚΕ ενός αριστερού κόμματος και να μιλάει για κουκούλες, οι φασίστες τα λένε αυτά. Δεν μπορώ να συνυπάρξω με αρχηγό τον κ. Κασσελάκη», τόνισε.


Απόστολος Γκλέτσος: Θα πάω με το λυσάρι του Τσίπρα

«Δεν είπα ότι είναι προδοτική η συμφωνία Πρεσπών. Διαφώνησα. Αλλά θα πάω με το λυσάρι του Τσίπρα», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως «τότε παραιτήθηκα, αλλά μπορεί και να έκανα λάθος».

«Να σοβαρευτούμε να γίνουνε σοβαρή ομάδα», υπογράμμισε.


Η συνέντευξη του Απόστολου Γκλέτσου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κος Απόστολος Γκλέτσος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η υποψηφιότητά μου δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες».

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Θα πάω σπίτι μου στο επόμενο δευτερόλεπτο, γιατί δεν μπορώ να συνυπάρξω με έναν άνθρωπο, να μην αναφερθώ σε όλη του τη πορεία στους 11 μήνες, θα πω μόνο ότι εγώ δεν ανέχομαι κάποιον να μιλάει στην ΚΕ ενός αριστερού κόμματος και να τους λέει ότι είναι κουκουλοφόροι ή σακουλοφόροι, αυτό δεν το κάνουν ούτε οι μεγαλύτεροι φασίστες. Εγώ δεν μπορώ να συνυπάρξω με αρχηγό τον κ. Κασσελάκη».

Για τη διαφωνία του στην Συμφωνία των Πρεσπών, είπε: «Δεν είχα πει ότι είναι προδοτική είχα πει ότι διαφωνώ. Όντως διαφώνησα και όντως παραιτήθηκα».

Στην ερώτηση αν θα πάει με το λυσάρι Τσίπρα, όταν ο Τσίπρας λέει ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία... στην προτεραιότητα δεν είναι ψηλά. Τα σπουδαία και τα σοβαρά για τη χώρα μας είναι άλλα, είναι τα οικονομικά, είναι αυτά που αφορούν στην Ευρώπη, είναι ο κίνδυνος εξ Ανατολών. Μην πάμε να αναβαθμίσουμε κάτι το οποίο είναι χαμηλά στην ατζέντα. Μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε και να πω ότι μπορεί να είχα και λάθος γιατί αργότερα το ξανασυζητήσαμε και κατάλαβα κάποια πράγματα».

Ερωτηθείς τι θα κάνει για να ανατάξει το κόμμα στην περίπτωση που εκλεγεί, απάντησε: «Θα σοβαρευτούμε. Θα κοιτάξουμε να γίνουμε μια σοβαρή ομάδα γιατί δεν χάσαμε τους ψηφοφόρους, οι ψηφοφόροι είναι εκεί έξω απλά δεν πήγε να ψηφίσει. Εμείς πρέπει να δείξουμε καταρχήν ότι είμαστε ομάδα, ότι είμαστε ενωμένοι, ότι δεν θέλει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου και ότι έχουμε πρόταση».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα συνεργαστεί με τον κ. Πολάκη ή τον κ. Φάμελλο στην περίπτωση που εκλεγεί κάποιος από αυτούς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όποιος από τους άλλους ανθυποψηφίους μου εκλεγεί θα τον υπηρετήσω απολύτως -πλην του Κασσελάκη-, θα τον υπηρετήσω σαν απλός φαντάρος».

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Πολάκης είναι καλύτερος από τον Κασσελάκη, απάντησε: «Μιλάμε για έναν πολιτικό ον, μιλάμε για έναν άνθρωπο που ξέρει τι του συμβαίνει, που ξέρει τι λέει και μιλάμε για ένα κύμβαλον αλαλάζον».

Τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Δεν θα εκλεγεί ο Κασσελάκης. Δεν θα βγει το υπογράφω με τέσσερα χέρια».