Άννα Διαμαντοπούλου: Ο πρωθυπουργός έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα
Σκληρή κριτική
"Οι πολίτες χρειάζονται συνολικό σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα με αυτοπεποίθηση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και όχι επιδοματική πολιτική υπό τον φόβο των δημοσκοπήσεων", τονίζει η Άννα Διαμαντοπούλου
Σκληρή κριτική ασκεί η Άννα Διαμαντοπούλου στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ, σχετικά με τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα».
«Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ σημείωσε με σιγουριά πως πιστεύει ότι ο πληθωρισμός "πια και στη χώρα μας θα βαίνει μειούμενος". Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. χθες γκρέμισε το αφήγημά του: ο πληθωρισμός ανέβηκε κατά 3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ο πρωθυπουργός πλέον έχει σταματήσει να προσπαθεί να κρύψει πόσο αποκομμένη είναι η κυβέρνησή του από την πραγματικότητα», σημειώνει σε δήλωσή της η Άννα Διαμαντοπούλου.
Άννα Διαμαντοπούλου: Τι έκανε επί έναν χρόνο η κυβέρνηση για να αποκλιμακώσει την κατάσταση;
«Πέρα από τα μηνιαία στοιχεία που καταρρίπτουν το αφήγημα περί αποκλιμάκωσης, τα ετήσια είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτικά: αύξηση 5,5% στη στέγαση, ελαιόλαδο +49%, δημητριακά +11,2%, 14% αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας, γιατί το ΕΣΥ υποβαθμίζεται και η κυβέρνηση στέλνει η ίδια ουρανοκατέβατα κέρδη στις ασφαλιστικές, χωρίς αντίστοιχο φόρο, ενώ τις παρακολουθεί να εκτοξεύουν τα ασφάλιστρα χωρίς καμία παρέμβαση. Ασφάλιστρα, στέγαση, ελαιόλαδο και δημητριακά οφείλονται σε εγχώριους παράγοντες. Δεν είναι εισαγόμενες αυξήσεις», αναφέρει σε άλλο σημείο η πρώην υπουργός και υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Και διερωτάται: «Τι έκανε επί έναν χρόνο η κυβέρνηση για να αποκλιμακώσει την κατάσταση; Γιατί δεν αξιοποίησε ούτε ένα από τα δεκάδες χιλιάδες κλειστά ακίνητα του Δημοσίου για να αμβλύνει τη στεγαστική κρίση; Γιατί δεν εφάρμοσε την πρόταση του ΚΕΠΕ για δημιουργία εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης για κινητά που θα συγκρίνει σε ημερήσια βάση τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και θα προτείνει τις πιο συμφέρουσες επιλογές; Αφού τα πάμε τόσο καλά στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, γιατί άλλαξε τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα πριν από μόλις 3 μήνες, αναγνωρίζοντας έτσι την κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος; Στην Ευρώπη συζητούν την έκθεση Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα και εδώ είναι μείζον θέμα η επιδοματική πολιτική του πρωθυπουργού, αλλά και η αυξημένη κατά 7 ευρώ την εβδομάδα αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας για τους ένστολους».
«Οι πολίτες χρειάζονται συνολικό σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα με αυτοπεποίθηση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και όχι επιδοματική πολιτική υπό τον φόβο των δημοσκοπήσεων», καταλήγει η κ. Διαμαντοπούλου.