«Δεν νομίζω ότι είναι εκσυγχρονισμένη μια κοινωνία η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στα επιδόματα», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ειδικότερα ο κ. Μαρκόπουλος ερωτηθείς αν τον κάλυψαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τόνισε: «Η μάχη είναι κλιμακούμενη και η μάχη δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια πρώτη δέσμη μέτρων η οποία αφορά την εκκίνηση της οικονομικής ζωής για το έτος ’24-’25, δηλαδή τη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι συν τους ελέγχους που είχαν προηγηθεί, συν το γεγονός ότι υπήρξαν μέτρα την αποκλιμάκωση που επετεύχθη σε έναν βαθμό, των τροφίμων ενδεχομένως θα χρειαστούν και άλλα μέτρα.  Είναι μια μάχη η οποία έχει κλιμακωτό χαρακτήρα, εννοείται ότι ανάλογα με την πορεία των τιμών μπορεί να χρειαστούν και πρόσθετες παρεμβάσεις».

Μαρκόπουλος για την άνοδο των κομμάτων δεξιά της ΝΔ

Ερωτηθείς για την άνοδο των κομμάτων δεξιά της ΝΔ, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε: «Προφανώς και με ανησυχεί, προφανώς και με κινητοποιεί. Προφανώς όλα αυτά πατάνε σε κοινωνικά φαινόμενα, στη μετανάστευση, στην ακρίβεια, στην πίεση που νιώθει ο πολίτης».

Ερωτηθείς αν ο πολυδύναμος εκσυγχρονισμός συνάδει με τα επιδόματα απάντησε: «Τα επιδόματα είναι αναγκαία, δεν χρειάζεται να τα υποτιμούμε. Βέβαια δεν σημαίνει ότι διά πάσαν νόσον το επίδομα αποτελεί τη λύση, από εκεί και πέρα ο εκσυγχρονισμός  έχει να κάνει με πολλά πράγματα, έχει να κάνει με τις επενδύσεις, έχει να κάνει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Προφανώς όμως ο πολυεπίπεδος εκσυγχρονισμός θα πρέπει σταδιακά να εξαλείψει τις επιδοματικές πολιτικές. Δεν νομίζω ότι είναι εκσυγχρονισμένη μια κοινωνία η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στα επιδόματα, όμως μη λησμονήσουμε ότι τα επιδόματα έχουν να κάνουν και με τη συγκυρία, δηλαδή με τον covid, με ένα κύμα ακρίβειας που έρχεται από το εξωτερικό, όμως ξεκάθαρα αυτές οι πολιτικές δεν είναι μακράς πνοής».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την απόσταση των κυρίων Σαμαρά -Καραμανλή από τη σημερινή ΝΔ, σημείωσε: «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη παράταξη που χρειάζεται τη συστράτευση όλων των τάσεων και προφανώς και τη συζήτηση για όλα τα θέματα τα οποία προβληματίζουν. Οι μεγάλες παρατάξεις πρέπει να είναι συμπεριληπτικές, επομένως προφανώς και η ΝΔ πρέπει να φροντίσει να συμπεριλαμβάνει και τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά».