Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας ότι «ως κυβέρνηση, θέλουμε να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω στην Παιδεία».

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρηκευμάτων και Αθλητισμού μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (11/09) στον ΑΝΤ1 είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο νέο μέτρο για τη μη χρήση κινητών τηλεφώνων στις σχολικές αίθουσες: «Αγαπώ την τεχνολογία, αλλά το κινητό τηλέφωνο είναι κάτι άλλο. Η χρήση κινητού τηλεφώνου στο σχολείο αποσπά την προσοχή των μαθητών και μπορεί να χρειασθούν έως και 20 λεπτά για να εστιάσουν ξανά σε εκείνο που μελετούσαν προηγουμένως».

Συνολικά, για τις αλλαγες που έχουν ανακοινωθεί για τη φετινή χρονιά, ο κ. Πιερρακακης επεσήμανε: «Τα εργαλεία που δίνουμε στους εκπαιδευτικούς είναι πολλά, μικρά, αλλά θα αθροιστούν και θα έχουμε ποιοτική αλλαγή».

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, σημείωσε ότι γίνονται «για εκπαιδευτικους λόγους» και τόνισε ότι το υπουργείο μέριμνα ώστε «να δίνονται εργαλεία στους εκπαιδευτικους να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Αναφορικά με τον νέο κανονισμό λειτουργία των σχολείων, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα «πλαίσιο που δείχνει ότι κάθε ενέργεια έχει και τη συνέπειά της».

Τέλος, πρόσθεσε: «για τα ακραία περιστατικά bullying, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει βιντεοσκόπηση μαθητή σε ευαίσθητες στιγμές του, το πλαίσιο ποινών προβλέπει την αλλαγή σχολείου (σχολικού περιβάλλοντος) για την προστασία του παιδιού. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι οι πράξεις επιφέρουν συνέπειες».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43lyrt09k6p)