Με μελανά χρώματα η Έλενα Ακρίτα «χρωμάτισε» την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει προοπτική ενότητας» είπε στη συνέντευξή της στο Action 24 και στην εκπομπή "Πίσω από τις γραμμές".

Η βουλευτής Επικρατείας στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και αμφισβήτησε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν μέσα στην Κεντρική Επιτροπή που τον οδήγησαν στην έξοδο από την προεδρία.

«Έχουμε πρόεδρο είναι ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι να γίνει νέα εκλογική διαδικασία» είπε η Έλενα Ακρίτα και τόνισε ότι για την ίδια ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε, δεν είπε «παραιτούμαι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43qf88v6ull)
Για το ενδεχόμενο να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης νέο κόμμα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητική, ενώ φάνηκε να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του κόμματος και μετά την νέα εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου αρχηγού.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε» είπε η Έλενα Ακρίτα και προανήγγειλε ξεκαθάρισμα εάν μετά τις νέες κάλπες για πρόεδρο επικρατήσει η πλευρά Κασσελάκη.

«Αν είναι να γίνει μια διάσπαση ας γίνει μια διάσπαση. Αν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί ας συνεχίσουμε», ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι εάν νικήσει πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης τότε θα υπάρξει εκ νέου κύμα αμφισβήτησης στελεχών του κόμματος προς το πρόσωπό του.

Για την ίδια προσωπικά υποστήριξε ότι «είμαι βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάω να κάνω άλλο κόμμα» κλείνοντας την πόρτα σε υπόνοιες ότι θα αποχωρήσει.

Ακρίτα: Δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον κ. Πολάκη γιατί δεν νοείται να υπάρχει αριστερός ομοφοβικός ηγέτης

Κληθείσα να σχολιάσει την κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη ήταν σιβυλλική και αρκέστηκε να πει ότι «με τον κύριο Πολάκη δε θα μπορούσα να συνυπάρξω» επικρίνοντας τις απόψεις του βουλευτή Χανίων για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις υιοθεσίες ως μια «στάση ξεκάθαρα ομοφοβική».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43qh3o07twx)

Ακρίτα: Ο Κασσελάκης πήρε ένα διαλυμένο κόμμα και κανένας δεν του άπλωσε μια χείρα βοηθείας

Η Έλενα Ακρίτα επέκρινε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της αποπομπής του Στέφανου Κασσελάκη. Πρακτικά εκτίμησε ότι η διαδικασία δεν ήταν απολύτως νόμιμη, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι να ψηφίζουν μυστικά και άλλοι φανερά.

Για τις νομικές απόψεις ότι η αποπομπή Κασσελάκη ήταν νομικά άκυρη και λανθασμένη η Έλενα Ακρίτα είπε ότι είναι υπέρ της άμεσης διενέργειας συνεδρίου αναφέροντας ότι μέχρι το συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν πραξικόπημα το κλείδωμα του 7ου ορόφου» σχολίασε για τις ενέργειες που έγιναν από υπαλλήλους και στελέχη του κόμματος με το να κλειδώσουν τους χώρους του γραφείου του προέδρου μετά την μομφή της ΚΕ στον Στέφανο Κασσελάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43q43rbo17d)

«Το κόμμα αυτό είναι διαλυμένο και τώρα το βλέπουμε αυτό» είπε η Έλενα Ακρίτα που στήριξε την περίοδο Κασσελάκη στο κόμμα. «Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) κληρονόμησε ένα διαλυμένο κόμμα και κανένας δεν άπλωσε το χέρι του να τον βοηθήσει» ανέφερε για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη. Παράλληλα, διέψευσε την ύπαρξη μαύρων ταμείων στο κόμμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43q9d3l7xwh)

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την απουσία της μητέρας της, της παλιάς βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Κινήματος η Έλενα Ακρίτα είπε χαρακτηριστικά ότι «λένε ψέμματα στο ΠΑΣΟΚ ότι κάλεσαν τη Σύλβα Ακρίτα στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ» διαψεύδοντας τη Χαριλάου Τρικούπη που υποστήριξε ότι δεν εντόπισαν τη μητέρα της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d43qpe2vkjpt)