«Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Αθηναΐδα Νέγκα.

*Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Όχι σε μονομερή κατάργηση της Σένγκεν - Δεν θα πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες εισόδου

«Το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις, δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια, το μάξιμουμ είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στον λογαριασμό του», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Για τη λειψυδρία

Παράλληλα τόνισε πως η Αττική δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα λειψυδρίας και σημείωσε πως το νερό της αντέχει ακόμα για 4 κακούς χειμώνες.

«Στατιστικά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα με τη μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Τα νησιά μας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα λειψυδρίας, το οποίο καλύπτεται σε πρώτη φάση με αφαλατώσεις, αλλά χρειάζεται πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα. Μιλάμε πάντα για ύδρευση, όχι για την άρδευση», σημείωσε ακόμα.

Πρόσθεσε ότι «το 85% του νερού που καταναλώνεται στη χώρα πηγαίνει για την άρδευση, δηλαδή για τη γεωργία, η ύδρευση είναι κάτι παραπάνω από το 10% του νερού».