Ελαττωματική χαρακτήρισε την ψηφοφορία που διεξήχθη την Κυριακή 8/09 επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.ΣΝίνα Κασιμάτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ερωτηθείσα αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο κ. Κασσελάκης για την αρχηγία του κόμματος, απάντησε: «Ο κ. Κασσελάκης και ο κάθε υποψήφιος θα τοποθετηθούν για τις υποψηφιότητές τους στον χρόνο που θα επιλέξουν».

«Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε κάποια γεγονότα, τα οποία απέχουν από την κανονικότητα που θα έπρεπε να έχουμε. Η ψηφοφορία ήταν ελαττωματική. Μια ψηφοφορία η οποία γίνεται για άρση εμπιστοσύνης σε πρόσωπο από ένα αντιπροσωπευτικό Σώμα. Όταν αυτό το πρόσωπο έχει εκλεγεί με άμεσο τρόπο, πρέπει να γίνεται πάντοτε ονομαστικά. Και το δεύτερο είναι ότι αφού αποφασίστηκε η ψηφοφορία να γίνει μυστική, δεν έγινε για όλους μυστική, για κάποιους ήταν φανερή, οπότε προκύπτουν αβίαστα τα ελαττώματα», τόνισε.

Ερωτηθείσα αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το ποιο πρόσωπο θα εκλεγεί πρόεδρος, απάντησε: «Είμαι πάρα πολλά χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, είμαι ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, του σχήματος που έγινε μεγάλο κόμμα του 27% αξιωματική αντιπολίτευση και στη συνέχεια κυβέρνηση, συνεπώς πιστεύω και στην προοπτική του κόμματος, πιστεύω και στην παραμονή όλων μας και στην ενότητά μας».