Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε καθεστώς… διάλυσης, με τον Κασσελάκη να καλεί τους υποστηρικτές του σε εγρήγορση και η εσωκομματική αντιπολίτευση να αυξάνει συνεχώς τους τόνους της αντιπαράθεσης, ξεσπά και νέα εστία έντασης.

Ειδικότερα, με μία λακωνική ανάρτηση στα social media ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, σχολιάζει τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα για τη θητεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσέκερης καλεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στις προσλήψεις και τους μισθούς των τελευταίων 11 μηνών (σ.σ. δηλαδή της θητείας Κασσελάκη), συμπληρώνοντας σιβυλλικά «και βλέπουμε μετά ποιος ξανακατεβαίνει για πρόεδρος».

Συμπληρώνει δε: «Α, και αντικείμενο. Για να δούμε ποιοι ασχολήθηκαν με τον αγώνα ενάντια στη Δεξιά και ποιοι με τις μπογιές πλοίων».

Η ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη:

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης των εσωκομματικών του δυνάμεων βρίσκεται ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έστειλε δε σήμα εγρήγορσης του μηχανισμού του εντός και εκτός κόμματος, στην πρώτη σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες.

Παραμένοντας στις Σπέτσες, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα όλος ο προσωποπαγής μηχανισμός του στις νομαρχιακές οργανώσεις, τις οργανώσεις μελών και τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, ωστόσο, να διασαφηνίζεται αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία ή θα ιδρύσει νέο κόμμα.

Η κινητοποίηση του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν άργησε να φανεί, καθώς με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος στην Α' Αθήνας κατήγγειλε την έκπτωσή του ως «μια αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος που έδωσαν με αυταπάρνηση και κομματικό πατριωτισμό σκληρές μάχες για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όρθιο μετά την εκλογική κατάρρευση του 2023 και τη διαλυτική διάσπαση που ακολούθησε», όπως τονίζεται.

Την ίδια ώρα, στα όρια της προβοκάτσιας τοποθέτησε χθες τα σενάρια ίδρυσης νέου κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ αρνητική στην ίδρυση κόμματος εμφανίστηκε και η Έλενα Ακρίτα. Παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, η πίεση που δέχεται από τους εν ενεργεία βουλευτές που τον έχω υποστηρίξει είναι υπέρ της παραμονής του στο κόμμα, με πρώτη γραμμή άμυνας την «αντικαταστατική» διαδικασία έκπτωσής του, όπως την περιγράφουν, μολονότι περίπου 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είχαν αντικατασταθεί από «Κασσελίστας» μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας», κάνοντας τους συσχετισμούς σαφώς ευνοϊκότερους για την απερχόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εμφύλιος στους "Κασσελίστας"

Παράλληλα, για τους βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των «Κασσελίστας», ένα νέο κόμμα οδηγεί σε συνθήκες εκλογικής ανασφάλειας, καθώς κτιριακές υποδομές, εξασφαλισμένη κρατική επιχορήγηση, κομματικός μηχανισμός και κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να οικοδομηθούν από την αρχή, μαζί με την εκλογική τους πελατεία που είχαν διαμορφώσει επί δεκαετίες. Ωστόσο, η κίνηση Κασσελάκη να θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του ενέχει και ένα στοιχείο συστράτευσης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος θα βασιστεί στον ίδιο κύκλο ανθρώπων μετά την ήττα στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά και το αποτέλεσμα που έφερε στις ευρωεκλογές.

Άλλωστε, προνομιακό πεδίο έκφρασής του υπήρξε από τη στιγμή της υποψηφιότητάς του το διαδίκτυο, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα στους «Κασσελίστας» καλά κρατούν. Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη που εξακοντίζουν δηλητηριώδη βέλη κατά του Νίκου Παππά, ενώ τα σκάγια βρήκαν εσχάτως και τον γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, Γιάννη Βουλγαράκη, ακόμη κι αν επρόκειτο για φίλια πυρά, εγκαλώντας τον για αναποτελεσματικότητα.