Τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 20:00 αποφάσισε εκτάκτως σήμερα η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Είναι ενδεικτικό πως πέντε λεπτά πριν από τις 17:30 ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να προσέλθουν στην Κουμουνδούρου και ενώ επόμενη Πολιτική Γραμματεία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα συζήτησης η αμφισβήτη της αποπομπής Κασσελάκη

Θέμα συζήτησης θα είναι το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής και η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής.

Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδονται αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Κασσελάκης ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος του Κασσελάκη με τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί ο Μανώλης Καπνισάκης, στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, τηλεφώνησε στον Χρήστο Μαυροκεφαλιδη, προκείμενου να τον ρωτήσει ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα.

Λίγο αργότερα, τηλεφώνησε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης και τον ρώτησε ποιος έχει την ποινική και διοικητική ευθύνη του κόμματος αυτή τη στιγμή.

Ο κ, Μαυροκεφαλίδης του είπε ότι καθώς δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης, την ευθύνη την έχει ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτός και αν του υπογράψει μια εξουσιοδότηση.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι στην Πολιτική Γραμματεία θα αποφασιστεί ο μεταβατικός πρόεδρος ή επιτροπή που θα έχει την ευθύνη του κόμματος απέναντι στο νόμο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης του ζήτησε τα κλειδιά του γραφείου του στην Κουμουνδούρου. 
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d448v1esi0wx)

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το νέο ''στρατηγείο'' έφτιαξε και δική του ομάδα στο Viber με δημοσιογράφους

Έσο έτοιμος για την αντεπίθεσή του φαίνεται να είναι ο 
Στέφανος Κασσελάκης µετά την καθαίρεσή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έκπτωτος πρόεδρος αφού, όπως έγραφε και χθες το Big Mouth, έχει ήδη βρει νέα γραφεία ώστε να στεγάσει το επιτελείο του, μετά την έξωσή του από την Κουμουνδούρου, προχώρησε στο επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα δημιούργησε δική του ομάδα στο Viber με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα των δημοσιογράφων στο Viber:

omada_kasselaki_viber



Διαβάστε εδώ: Πολλά στο... κεφάλι του Κασσελάκη: Το σενάριο επιστροφής του στις ΗΠΑ, τα νέα γραφεία του έκπτωτου προέδρου και ο "εμφύλιος" με τον πατέρα του

Αυτή η κίνηση του Κασσελάκη ενισχύει ακόμη περισσότερο τις φημολογίες που τον θέλουν να οργανώνει την αντεπίθεσή του με τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Τα επικρατέστερα σενάρια, πάντως, μέχρι στιγμής είναι δύο: Είτε ο Στέφανος Κασσελάκης προετοιμάζει την κάθοδό του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ή την αυτόνομη είσοδό του στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μέσα από την ίδρυση νέου κομματικού φορέα. Το τοπίο θα ξεκαθαριστεί λίαν συντόμως, καθώς ο ίδιος σκοπεύει να δώσει συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες.

Τώρα όσον αφορά το ερώτημα πόσοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν σε ένα τέτοιο ριψοκίνδυνο πολιτικό εγχείρημα, αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες ο Κασσελάκης συνομιλεί με καμιά δεκαριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...