Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση τη Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμματέας του κόμματος, κ. Σβίγκου στη διάρκειά της  γνωστοποίησε προς τα μέλη της ότι ο Στέφανος Κασσελάκης της έθεσε θέμα και "για το αν είναι ακόμα εν ενεργεία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον αν είναι υπεύθυνος φορολογικά και ποινικά".

ΣΥΡΙΖΑ: "Απειλές" Τζάκρη ότι "το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια"

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης από τη μεριά του γνωστοποίησε πως στην μεταξύ τους επικοινωνία ο Στέφανος Κασσελάκης του είπε «άνοιξέ μου το γραφείο μου».

Ενώ, η Θεοδώρα Τζάκρη, που συντάσσεται με τον Στέφανο Κασσελάκη, φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να «απείλησε» ότι το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες, στη τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα, ο διευθυντής Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, μετά από γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα. Συνεπώς, όταν τον κάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ.Μαυροκεφαλίδης του απάντησε «εγώ», διαψεύδοντας επί της ουσίας τους ισχυρισμούς της πρώην ηγεσίας.