Σχεδόν 3.000 ευρώ καθαρά, δηλαδή κοντά στα 4.500 ευρώ µεικτά, λαµβάνουν σήµερα οι γιατροί του ΕΣΥ, αναλόγως του βαθµού και των ηµερών εφηµερίας, σύµφωνα µε σχετικό πίνακα, τον οποίο ανάρτησε χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρµα Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύµφωνα µε τον πίνακα, οι αµοιβές των γιατρών του ΕΣΥ φτάνουν τα 2.975 ευρώ καθαρά, δηλαδή τα 4.488 µεικτά, για τους επιµελητές Α΄ στη ζώνη εφηµέρευσης Β΄, ενώ ξεκινούν από 2.364 ευρώ καθαρά, δηλαδή από τα 3.405 ευρώ µεικτά, για τους επιµελητές Β΄ στη ζώνη εφηµέρευσης Β΄.

Στην ανάρτησή του στην ηλεκτρονική πλατφόρµα Χ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σχετικά τα εξής: «Ανεβάζω αυτόν τον πίνακα για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός και οι δηµοσιογράφοι τις πραγµατικές αποδοχές των ιατρών του ΕΣΥ, όπως έχουν διαµορφωθεί µε όλες τις παρεµβάσεις της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη την τελευταία πενταετία, σηµαντικά αυξηµένες σε σχέση µε το 2019. ∆εν ισχυρίζοµαι ότι δεν θα ήθελα να ήταν µεγαλύτερες, αλλά δεν είναι και τόσο χαµηλές όσο αυτές που αναπαράγονται διαρκώς στον δηµόσιο διάλογο. Μην ξεχνάµε και τις γενικές αµοιβές στην Ελλάδα για όλους τους υπόλοιπους συµπολίτες µας. Η κυβέρνηση εµπράκτως στηρίζει το ΕΣΥ ό,τι και να φωνάζει διαρκώς η γνωστή “συµµορία της µιζέριας” της Άκρας Αριστεράς στα νοσοκοµεία».


Υπενθυµίζεται ότι η διοίκηση της Οµοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκοµειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε υποστηρίξει πρόσφατα σε δική της ανακοίνωση ότι έγιναν «δραστικές µειώσεις, εξίσωση προς τα κάτω, οριζοντίως και καθέτως, ανεξάρτητα από τον βασικό µισθό και τα χρόνια υπηρεσίας και παραµονής στις άγονες και προβληµατικές περιοχές, διαχωρισµός του επιδόµατος ανάλογα µε την ειδικότητα και τη δοµή (νοσοκοµείο ή ΚΥ), ενώ πριν χορηγούνταν σε όλους τους γιατρούς των άγονων περιοχών ανεξαρτήτως της ειδικότητας και της δοµής (νοσοκοµεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία). Ας µην περιµένει λοιπόν ο υπουργός Υγείας οι υγειονοµικοί να πούµε και ευχαριστώ!».