«Έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό το όριο της τραγωδίας και περνάμε στα όρια της κωμωδίας, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει όλους, και κυρίως την προηγούμενη ηγεσία», δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

*Διαβάστε εδώ: "Μύδροι" Πολάκη κατά Κασσελάκη: "Έκανα λάθος μαζί του - Κάνει μόνο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις φήμες για εναπακατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Κυκλοφόρησε αυτή η φήμη, κανείς βέβαια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα φτάναμε σε αυτά τα σημεία, τα οποία θυμίζουνε άλλες χώρες και άλλες περιόδους, όταν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί ένα αποτέλεσμα. Το ζήσαμε στην πρόσφατη αμερικάνικη ιστορία και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι μπορούσαμε να το ζήσουμε και στην Ελλάδα σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Η κατάσταση είναι πολύ δραματική για να γελάμε, υπάρχει μια δεδομένη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν και θέλω να λάβετε υπόψη ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την μομφή η συνεδρίαση της ΚΕ συνεχίστηκε κανονικά και έλαβε και αποφάσεις. Αν τώρα κάποιοι ξαφνικά ανακαλύψανε κενά, τρύπες ή διαφορετικές ερμηνείες συνεχίζουμε στο πλαίσιο που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό δηλαδή στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής αστειότητας».

Ερωτηθείς αν θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο το ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Πάντοτε οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί, αν εσύ δεν είσαι σοβαρός και δεν μπορείς να φέρεις απτές λύσεις στην ελληνική κοινωνία».


Γιώργος Βασιλειάδης: Το ζητούμενο είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει η σοβαρότητα

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εγώ ποτέ δεν αποκλείω καμία διάσπαση».

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα διαγραφής του κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Δεν έχω αυτή την πληροφόρηση και δεν έχω και αυτή την εκτίμηση».

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να παρέμβει, όπως δεν έχει παρέμβει τόσο καιρό. Ο κ. Τσίπρας παρενέβη στο συνέδριο, είπε τους φόβους του, δεν τον άκουσε κανένας δεν εχει σημασία. Είμαστε μεγάλα παιδιά, δεν χρειαζόμαστε καθοδήγηση ή πατερούλη ο καθένας πρέπει να λάβει τις πολιτικές του ευθύνες», σημείωσε.

«Το ζητούμενο είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει η σοβαρότητα, εάν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει επόμενη μέρα», επισήμανε.