Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε το πρωί της Παρασκευής (13/9) στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όλο το πολιτικό σύστημα πάει προς τα δεξιά, όλοι μας γινόμαστε ευτυχώς δεξιότεροι».

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία είπε: «Όταν έγινα υπουργός Υγείας στις 3 Ιανουαρίου 2024 το Ταμείο Ανάκαμψης του κράτους και του Υπουργείου Υγείας είχε φτιαχτεί και είχε κατατεθεί. Μέσα σε αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπήρχαν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Εγώ όταν είδα τη μεγάλη λίστα αναμονής των χειρουργείων είπα ότι πρέπει να βρούμε ένα εργαλείο για να πάμε επιθετικά και να μειώσουμε αυτές τις λίστες. Γεννήθηκε η ιδέα να αναδιανείμουμε κάποιους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης από άλλα προγράμματα προς αυτό που ονομάζουμε δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Για να γίνουν αυτά πραγματικότητα ξεκίνησα με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και μέχρι τώρα έχουν γίνει 5-6 χιλιάδες. Με τα επί πληρωμή φτιάξαμε τις χειρουργικές ομάδες που είναι τώρα έτοιμες να κάνουν τα δωρεάν. Σήμερα 48 νοσοκομεία έχουν απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή που λειτουργούν».

Και πρόσθεσε: «Είχα πει στην αρχή ότι πιστεύω μετά το Πάσχα να είμαι έτοιμος να τα ξεκινήσω, σε αυτό έπεσα έξω γιατί δεν είχα υπολογίσει ότι μόλις ξεκίνησε η περίοδος η προεκλογική των ευρωεκλογών. Οι ευρωπαϊκές αρχές σταμάτησαν κάθε κουβέντα για οποιαδήποτε αλλαγή. Στην κουβέντα ξαναμπήκαν από το τέλος Αυγούστου και μετά. Τώρα έχουμε πάρει την έγκριση, έχουμε πάρει το πράσινο φως. Μάλιστα, στην προχθεσινή μας σύσκεψη μας είπαν ότι μπορούμε να πούμε βάσιμα ότι μέσα στον Νοέμβριο θα λειτουργούν. Είναι 51 εκατ. συν ΦΠΑ. Υπολογίζουμε 37.000 άνθρωποι να χειρουργηθούν δωρεάν. Θα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν χειρουργικών επεμβάσεων που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Πρέπει μέχρι τις 31 /12/25 να έχουν γίνει, πιστεύω ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει γίνει ορατή η διαφορά στις λίστες».

Ερωτηθείς αν θα έρθει το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και την άνοια απάντησε: «Βεβαίως θα έρθει και θα ψηφιστεί μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Ο νόμος είναι έτοιμος, είναι στη Γενική Γραμματεία της κυβερνήσεως, περιμένει να πάρει τη σειρά του στον συνολικό προγραμματισμό της κυβερνήσεως».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν πιστεύει ότι το πρόβλημά της ΝΔ στο επόμενο διάστημα θα είναι τα κόμματα προς τα Δεξιά ή η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός απάντησε: «Όλη η Ευρώπη πηγαίνει δεξιότερα και δεν πηγαίνει δεξιότερα μόνο σε ταμπέλα κόμματος, πηγαίνει δεξιότερα ως πολιτική. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ του ’15, αυτό συμβαίνει γιατί όλο το πολιτικό εκκρεμές στην Ευρώπη πηγαίνει δεξιότερα. Όλοι μας γινόμαστε ευτυχώς δεξιότεροι».

Για το μεταναστευτικό ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Η Ελλάδα από την πρώτη τετραετία του Κυρ. Μητσοτάκη δίνει μια πολύ σκληρή, σοβαρή και επιτυχημένη αντιμεταναστευτική πολιτική φύλαξη των συνόρων. Όχι μόνο αυτή η πολιτική δεν πρέπει να χαλαρώσει, αλλά η πολιτική αυτή πρέπει να ενταθεί. Έχει έρθει η ώρα να πάμε να πούμε στην Ευρώπη, αφού τώρα κλείνει τα σύνορα η Γερμανία, να πούμε ότι "αν το σχέδιό σας είναι να μπαίνουν στην Ελλάδα και να μένουν στην Ελλάδα βρείτε άλλα κορόιδα. Αν θέλετε να μην τους παίρνετε και να παραβιάζετε το σύμφωνο για τη μετανάστευση, εντάξει, κυρίαρχα κράτη είστε, αλλά θα μας αφήσετε να φυλάμε τα σύνορά μας και κομμένη η κριτική". Τα σύνορα θα φυλάσσονται, αυτή είναι η πολιτική του Μητσοτάκη, αυτή είναι και η πολιτική της ΝΔ».

Συμπλήρωσε ότι «η μεταναστευτική μας πολιτική είναι πετυχημένη. Ενοχλείται κάποιος κόσμος δεξιότερα υμών αλλά παραμένει μικρός σε μέγεθος πολιτικά γιατί η πολιτική μας αποδίδει. Η πολιτική μας αποδίδει γιατί είναι αυστηρή. Αν αυτή η πολιτική χαλαρώσει, η Ελλάδα θα γίνει Γαλλία σε χρόνο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να «επιστραφούν» μετανάστες στην Ελλάδα από τη Γερμανία, ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση, η Γερμανία θα αναλάβει τις ευθύνες της. Η Γερμανία άνοιξε τα σύνορα στην πραγματικότητα, δεν τα ανοίξαμε εμείς. Αν θέλει η Γερμανία να κάνουμε μια κουβέντα κλειστών συνόρων στην Ευρώπη, να την κάνουμε, αλλά ο όρος είναι να σταματήσουν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνε γιατί οι περισσότερες ΜΚΟ που πάνε τους μετανάστες στη Λαπεντούζα είναι με λεφτά Γερμανών. Δηλαδή θα το παίζουν οι Γερμανοί ανθρωπιστές για να πηγαίνουν οι μετανάστες στην Ιταλία και στην Ελλάδα; Πού το βρήκαν γραμμένο! Αν θέλουν να το παίζουν καλοί, να το παίζουν στο Βερολίνο. Αυτά πρέπει να λεχθούν έτσι, χωρίς πολλές κουβέντες, δεν θα τινάξουμε τη χώρα μας στον αέρα. Αυτά τα είπε ο Μητσοτάκης χθες. Το μήνυμα το έστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος όπως έπρεπε στο Βερολίνο συστημένο. Καλά έκανε και μπράβο του κι ας τον βρίζουν εδώ οι Δεξιοί υποτίθεται ότι είναι μαλακός, καθόλου μαλακός δεν είναι, μια χαρά είναι».

Για την κ. Λατινοπούλου και τον κ. Βελόπουλο, ο υπουργός Υγείας είπε: «Δεν βλέπω σημαντικές διαφορές, βλέπω προσωπικές φιλοδοξίες. Η ΝΙΚΗ, η Λατινοπούλου και ο Βελόπουλος λένε περίπου τα ίδια», ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη σχολίασε: «Αν κατέβει ο Κασσελάκης υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που μιλάμε είναι σίγουρα το φαβορί. Αυτό δεν σημαίνει ότι προβλέπω ότι θα κερδίσει, γιατί ο Κασσελάκης κάνει τόσα λάθη από την ώρα που ξυπνάει μέχρι να πάει στο γραφείο του που μπουρδουκλώνεται επτά φορές, άρα μέχρι τις εκλογές μπορεί να έχει κάνει άλλα διακόσια. Αν πάει στην κάλπη ήσυχα, ως το καλό παιδί, το αδικημένο που το ρίξανε, θα κερδίσει, αν τσακώνεται από σήμερα μέχρι την κάλπη με όλους θα χάσει».

Τέλος, σχετικά με τα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Γινόταν ο κακός χαμός με την κ. Ασημακοπούλου. Έρχεται τώρα ο κ. Δούκας· έχω πάρει και εγώ στο κινητό μου μήνυμα από τον κ. Δούκα. Να πείτε του κ. Δούκα να προσέχει πού τα στέλνει γιατί έχει παραβιάσει τον νόμο προσωπικών δεδομένων. Δεν το λέω για να κάνω καταγγελία, το λέω γιατί θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν γίνονται εκλογές οι υποψήφιοι και οι πολιτικοί πρέπει να έχουν αυξημένο τρόπο επικοινωνίας με τον ελληνικό λαό. Εδώ η Ευρώπη έχει κάνει λάθος. Εγώ είμαι υπέρ μιας αλλαγής του νομικού πλαισίου που θα λέει ότι όταν έχεις εκλογές κι αν δεχτείς κανένα, δεν χάλασε ο κόσμος. Σιγά το έγκλημα! Χάσαμε μια άξια ευρωβουλευτή, την κ. Ασημακοπούλου, για ένα θέμα παντελώς ασήμαντο».