«Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι πια πρόεδρος. Καταψήφισα την πρόταση μομφής, ήταν παράδοξη η διαδικασία, αλλά δεν αμφισβητώ το αποτέλεσμα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

*Διαβάστε ακόμα: Σπίρτζης: ''Οι φασίζουσες αντιλήψεις & πρακτικές του Κασσελάκη ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Μιλάμε για 'Τραμπισμό' ''

«Φανταστείτε να πήγαινε στην ΔΕΘ ο κ. Κασσελάκης και να μιλούσε ως έκπτωτος πρόεδρος», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να γίνει διαγραφή Κασσελάκη. Θα ήταν πολιτικά εκδικητική κίνηση», τόνισε.


Η συνέντευξη του κ. Μπουρνούς στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Μπουρνούς, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Καταψήφισα την πρόταση μομφής για δύο λόγους, ο πρώτος και βασικότερος είναι γιατί θεώρησα ότι η πρόταση αυτή είναι σε δυσαρμονία με ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης του κόμματος. Και δεύτερον γιατί το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίστηκε η μομφή για μένα ήταν ελλιπές και φτωχό», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι είναι άκυρη η ψηφοφορία, απάντησε: «Όχι δεν είναι άκυρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχουμε δημιουργήσει μια παράδοση σε εκλογές γραμματέας της ΚΕ, στις εκλογές Πολιτικής Γραμματεία με το σύστημα που ακολουθήθηκε και στην ΚΕ. Αυτή δεν είναι μια πρακτική που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά. Εφόσον η ΚΕ προχώρησε σε μια τόσο σοβαρή και πρωτόγνωρη ενέργεια πολιτικά κρίνοντας νομίζω ότι ορθά ο Στ. Κασσελάκης με την αποχώρησή του την Κυριακή από την ΚΕ και το μάζεμα του γραφείου του την επομένη έδωσε ένα σήμα ότι δεν είναι πια πρόεδρος ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στη συνέχεια. Δηλαδή φανταστείτε τον κ. Κασσελάκη να πήγαινε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ως τρόπον τινά έκπτωτος πρόεδρος. Δεν Θα ακουγόταν μισή προγραμματική κουβέντα».

Στην ερώτηση αν υπάρχει θέμα διαγραφής του κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο, βρίσκεται σε μια πολύ βαθιά υπαρξιακή κρίση. Αυτό που έχουμε καθήκον να κάνουμε όλα τα στελέχη του κόμματος είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα modus vivendi και για να το κάνουμε αυτό δεν πρέπει να οξύνουμε τις καταστάσεις. Εγώ θεωρώ μια τέτοια κίνηση, αν γίνει, τελείως ως πολιτικά εκδικητική. Δεν πρέπει να γίνει τέτοια κίνηση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλαγιάσουμε την κατάσταση, γιατί αυτός ο χώρος πρέπει να επιβιώσει».