Για τα μέτρα για την έρευνα και την καινοτομία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και συνδέει τη «Golden Visa» με τις startups, μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γαϊτάνης  είπε: «Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον μέτρο, το οποίο είναι ένας παράλληλος δρόμος για την Golden Visa».

Διαβάστε ακόμα: Τάσος Γαϊτάνης στα Παραπολιτικά 90,1: Oι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη έχουν αυξηθεί κατά 20% από το 2019

Παράλληλα, εξήγησε πως, «αν δεν θέλει κάποιος να αγοράσει ακίνητο, αν δεν θέλει να δώσει 800.000 ευρώ για να πάρει την Golden Visa, μπορεί να επενδύει 250.000 ευρώ σε μια startup εταιρεία η οποία βρίσκεται στο μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων της Elevate Greece, που είναι η εταιρεία του υπουργείου Ανάπτυξης που χαρτογραφεί αυτό το οικοσύστημα ώστε να πάρει την Golden Visa».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d451vymr7ss1)

Τάσος Γαϊτάνης: ''Υπάρχουν ελληνικές startups που λύνουν προβλήματα της κοινωνίας''

Τόνισε, επίσης, πως αυτός ο τρόπος επένδυσης γίνεται σε έναν χώρο που δημιουργεί πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες. «Άρα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο το οποίο ενισχύει το αναπτυξιακό αποτύπωμα της χώρας σε τεχνολογίες αιχμής που θα κρατήσουν τους επιστήμονες στη χώρα, θα βοηθήσουν ενδεχομένως να έρθουν και άλλοι πίσω. Και μην ξεχνάμε ότι όταν επενδύουμε σε αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα και την επιστήμη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Θα λέγαμε ότι αυτό είναι μία κίνηση ώστε η καινοτομία τελικά να αφορά όλη την κοινωνία», εξήγησε ο κ. Γαϊτάνης.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε πως υπάρχουν ελληνικές startups που λύνουν προβλήματα της κοινωνίας. «Υπάρχουν startups, οι οποίες αναπτύσσουν λογισμικό, το οποίο θα ανιχνεύει την παραβατική συμπεριφορά του οδηγού την ώρα που οδηγεί. Μπορεί από το αποτύπωμά της να ωφεληθεί ένας αγρότης στις Σέρρες, ένας ξενοδόχος στο Καστελόριζο», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ