Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας για το μεταναστευτικό

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ουσιαστικά η Γερμανία θέλει την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν. Η συνθήκη Σένγκεν δημιουργήθηκε όχι μόνο για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ ή γενικά για τους πολίτες του ευρωπαϊκού χώρου αλλά για όλους τους πολίτες που περνούν και ελέγχονται στο πρώτο σημείο εισόδου τους στις χώρες του Σένγκεν. Κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές διάφορες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, αυτό πρέπει να είναι απόλυτα έκτακτο, μόνο για έξι μήνες και για πολύ σπουδαίο λόγο. Αυτό που κάνει η Γερμανία τώρα είναι ότι κλείνει τα σύνορά της με όλες τις χώρες, αυτό είναι πρωτοφανές διότι δεν έχει λόγο να το κάνει.

Σ.ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ξαφνικά η Γερμανία βρίσκεται σε μια απομόνωση σε σχέση με όλη την Ευρώπη και αυτό δεν είναι καλό ιστορικά. Ελπίζω στο επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο να καταλάβει η Γερμανία ότι αυτό που κάνει δεν είναι προς όφελος κανενός και κυρίως δεν πρέπει να βρεθεί η Γερμανία ποτέ ξανά αντιμέτωπη με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.