Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Με αφορμή τη στάση της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι «δεν δικαιούμαστε να αιφνιδιαζόμαστε, ήταν κάτι το οποίο συζητιόταν, άλλωστε η Γερμανία είχε επιβάλει τέτοιους ελέγχους στην Πολωνία, στην Τσεχία, στην Ελβετία, στην Αυστρία και τώρα τους γενικεύει. Οι έλεγχοι γίνονται στα χερσαία σύνορά της με τις 9 χώρες με τις οποίες συνορεύει».

«Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης είναι μια μεγάλη ήττα για την Ευρώπη, διότι είναι μια μονομερής απόφαση, επιτείνει τον κατακερματισμό της ζώνης Σένγκεν και αντί να πάμε σε περισσότερη συνεργασία που χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο καθένας κάνει τα δικά του», συνέχισε ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ο Δημήτρης Καιρίδης  στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"    13-09-24
«Η πολιτική πρέπει να είναι ότι η Ευρώπη προστατεύει τους πρόσφυγες και τηρεί τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τον διεθνή νόμο, προστατευτεί ταυτόχρονα τα σύνορά της, πατάσσει κατά το δυνατόν τη διακίνηση μέσα από καλύτερη συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, με αστυνομία κ.λπ.», σχολίασε ακόμη.

«Χρειαζόμαστε τη νόμιμη λελογισμένη μετανάστευση με όρους και κανόνες, την έχει ανάγκη η ευρωπαϊκή οικονομία να αναπνεύσει σε συγκεκριμένους τομείς σύμφωνα με τις δικές μας επιλογές, όχι των διακινητών. Άρα δεν λέμε όχι γενικά και αόριστα στον ξένο, λέμε όμως ότι πρέπει να μπουν κανόνες, όροι και προϋποθέσεις», κατέληξε ο κ. Καιρίδης.