Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή μέρα, που ο Νίκος Παππάς θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της ΔΕΘ, βρίσκονται τα στελέχη που έθεσαν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς θεωρούν ότι τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και επεισόδια έξω από το Βελλίδειο.

Οι ίδιοι άνθρωποι είδαν μάλιστα την παρότρυνση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ «να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ Νίκου Παππά στη ΔΕΘ» ως έμμεση προτροπή για τη δημιουργία επεισοδίων έξω από τον χώρο της συνέντευξης. Όπως λένε ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει την παρουσία του Νίκου Παππά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό δεν αποκλείουν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην εκλογική διαδικασία μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επισκιάσει τη συνέντευξη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι στενοί συνεργάτες του διαψεύδουν ωστόσο αυτό το σενάριο και αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανακοινώσει τις προθέσεις του την άλλη εβδομάδα.

Την Πέμπτη πάντως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας μπήκε ακόμα και το θέμα της διαγραφής του πρώην προέδρου, με αφορμή τη στάση που κρατάει μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής. Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών». Μάλιστα, σε μια στιγμή αντιπαράθεσης με τη Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε ότι είναι υποχρεωτική η τήρηση του καταστατικού για τα μέλη, για τα στελέχη, πόσω μάλλον για κάποιον που θέλει να ηγηθεί του χώρου. Η άποψη αυτή μπήκε στην τελική απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επισήμανση της Όλγας Γεροβασίλη ερμηνεύθηκε ως μία κίνηση που βάζει στο τραπέζι ακόμα και την επιβολή ποινής στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ενδεχόμενο της διαγραφής διαφώνησε ο Παύλος Πολάκης λέγοντας «είπαμε, ρε Όλγα, να τον… αλλά εσύ το τερμάτισες». Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι το σενάριο αυτό είναι πάντα πάνω στο τραπέζι και οι περαιτέρω κινήσεις θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, που ανήκει στην ομάδα Κασσελάκη και καταψήφισε την πρόταση μομφής, σχολιάζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να γίνει διαγραφή Κασσελάκη. Θα ήταν πολιτικά εκδικητική κίνηση». Ερωτηθείς ωστόσο αν θεωρεί ότι είναι άκυρη η ψηφοφορία, απάντησε: «Όχι δεν είναι άκυρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχουμε δημιουργήσει μια παράδοση σε εκλογές γραμματέα της ΚΕ, στις εκλογές Πολιτικής Γραμματείας με το σύστημα που ακολουθήθηκε και στην ΚΕ. Αυτή δεν είναι μια πρακτική που ακολουθήθηκε για πρώτη φορά».

Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην απόφαση της ΚΕ τόνισε ότι «υπάρχει μια δεδομένη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν και θέλω να λάβετε υπόψη ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη μομφή η συνεδρίαση της ΚΕ συνεχίστηκε κανονικά και έλαβε και αποφάσεις. Αν τώρα κάποιοι ξαφνικά ανακαλύψανε κενά, τρύπες ή διαφορετικές ερμηνείες συνεχίζουμε στο πλαίσιο που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό, δηλαδή στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής αστειότητας».

Σκληρή κριτική με άρθρο του στην «Αυγή» έκανε ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αν μπορείς να βαφτίζεις το ΝΑΤΟ ιερή αμυντική συμμαχία, τον εαυτό σου μάγιστρο της ανανέωσης και βέβαιο πρωθυπουργό, με δύο μάλιστα θητείες, τον Τσίπρα υπονομευτή και την πισίνα σηπτική δεξαμενή, η διαδικασία μομφής θα σε σταματήσει; Και εκτροπή θα την πεις και πραξικόπημα και προδοσία και ό,τι άλλο διαθέτει η ελληνική γλώσσα. Μόνο που αυτή δεν είναι στάση ηγέτη, πολιτικού, ανθρώπου που κατέλαβε όπως κατέλαβε την ανώτατη θέση ευθύνης ενός κόμματος. Είναι στάση ανεύθυνου, ή και τυχοδιώκτη, που δεν ενδιαφέρεται για τον χώρο, τη διαδρομή, τις αξίες, τους ανθρώπους του, αλλά καταφεύγει στο γνωστό: γαία πυρί μιχθήτω. Ας πάμε σε εμφύλιο, ας γκρεμίσουμε ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να περάσει το δικό μου».