Ενδιαφέροντα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα η μέτρηση της Metron Analysis για τα ΝΕΑ, όπου και δείχνει ανατροπή των όσων μέχρι τώρα ήταν γνωστά σε σχέση με τις τάσεις για την εκλογική μάχη της 6ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει ένα ποσοστό 28% σε αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, με την Άννα Διαμαντοπούλου να «ταρακουνά» τα έως τώρα δεδομένα και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 23%. Τέταρτος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό 16%, ενώ ακολουθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 3%. 

Αναφορικά με τα όρια εκλογικής επιρροής τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 24%, ο Χάρης Δούκας στο 21%, η κα Διαμαντοπούλου στο 20%, ο Παύλος Γερουλάνος στο 14%, η Νάντια Γιαννακοπούλου στο 5% και ο Μιχάλης Κατρίνης στο 2%.

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο, στο σενάριο όπου η κυρία Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον κ. Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Δούκα, επικρατεί με 43%-41%. Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος, κερδίζει τον Χάερη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%.

Στην παράσταση νίκης η πρωτιά φαίνεται να ανήκει στον κ. Ανδρουλάκη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.