Στην ανάκληση της εξουσιοδότησης του διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαυροκεφαλίδη, για την οικονομική διαχείριση του κόμματος προχώρησε ο απερχόμενος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλιο του είχε κάνει εξουσιοδότηση και τώρα την ανακαλεί, έτσι ώστε να μην μπορούν να πληρωθούν ούτε οι εργαζόμενοι και ούτε τα λειτουργικά έξοδα της Κουμουνδούρου, μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές

Σημειώνεται ότι όσο στο «τραπέζι» υπάρχει το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής από την πλευρά του κ. Κασσελάκη για τη διαχείριση του κόμματος ή ακόμα και η απειλή επιβολής ποινής κατά του έκπτωτου προέδρου, το κλίμα θα παραμένει πολεμικό με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι πρόκειται περισσότερο για απειλές στο πλαίσιο του υπάρχοντος συγκρουσιακού κλίματος χωρίς να αναμένεται να οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα.

Στο στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη εστιάζουν στα ψηφίσματα νομαρχιακών όπως της Α΄Αθήνας, Δυτικής Αθήνας, Νότιας Αθήνας , Ανατολικής Αττικής αλλά και στα Χανιά που είναι κατά της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και διαμηνύουν ότι η βάση συσπειρώνεται υπέρ του κ. Κασσελάκη.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από την πλευρά του Στεφανου Κασσελάκη στελέχη ανοίγουν τα χαρτιά τους. Από την πλευρά τους οι 87 εκτιμούν ότι υπάρχει μία συσπείρωση της παλιάς βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι διεργασίες επικεντρώνονται στην αναζήτηση του προσώπου που θα ηγηθεί της εσωκομματικής κούρσας. Την ίδια ώρα ο Παύλος Πολάκης πυκνώνει τις εμφανίσεις του αφού έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος.