«Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή, έχουμε διοχετεύσει όλες μας τις δυνάμεις στο να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπο μου αλλά τους πάντες. Άρα καμιά τέτοια κουβέντα δεν υπάρχει», απάντησε ο Νίκος Παππάς, ερωτηθείς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 88η ΔΕΘ, αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελένη Καλογεροπούλου για την εφημερίδα Παραπολιτικά κάλεσε τον Νίκο Παππά να απαντήσει σε τρία ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, την άρση εξουσιδότησης του διευθυντή του κόμματος για την οικονομική διαχείριση από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων στα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Ο Νίκος Παππάς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «με κάνει αισιόδοξο ότι έχουμε πολιτικές αποφάσεις, καταστατικό και βεβαίως πολιτική ευθύνη. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το αποδείξουμε».

Σε σχέση με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» πραγματοποίησε κάλεσμα στους «προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν τα μέσα ενημέρωσης στα οποία είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πολύ μεγάλη αξία να υπάρχει ισχυρή φωνή της Αριστεράς στον χώρο της ενημέρωσης. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα».

Αναφορικά με την ερώτηση για την άρση εξουσιοδότησης του διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαυροκεφαλίδη, από τον Στέφανο Κασσελάκη για την οικονομική διαχείριση ο Νίκος Παππάς απέφυγε να απαντήσει την ερώτηση της Ελένης Καλογεροπούλου και προχώρησε στις ερωτήσεις των επόμενων δημοσιογράφων.

Διαβάστε ακόμη: Επιχειρεί να μπλοκάρει οικονομικά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Ήρε την εξουσιοδότηση που είχε κάνει στον οικονομικό διευθυντή

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση»

Ερωτηθείς αν παραμένει κυβερνητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση, διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα συγκροτήσουν τον ανταγωνιστικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η ανάγκη συγκρότησης ενός τέτοιου πόλου γίνεται ακόμα πιο επιτακτική υπό το φως της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι είδαμε ότι μετά τις ευρωεκλογές, εμείς είχαμε τις δικές μας εξελίξεις, η φθορά της Ν.Δ. ήταν κάτι που δεν περίμενα να έχει τέτοια κλίμακα». Πρόσθεσε ότι υπό το φως αυτής της εξελίξεις οι ευθύνες και οι δικές μας και όλο των άλλων προοδευτικών δυνάμεων πολλαπλασιάζονται. Ανέφερε ότι «έχουμε περιγράψει και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε εμείς σε επίπεδο κοινωνίας, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και είναι ύψιστη ευθύνη όσων δυνάμεων εννοούν πραγματικά ότι θέλουν μία προοδευτική στροφή στην χώρα». Με αφορμή τις εκλογές στα Επιμελητήρια σχολίασε ότι θα είναι ευχής έργον να συγκροτηθούν προοδευτικά μέτωπα που θα πλειοψηφήσουν.

Παράλληλα, ερωτηθείς αν είναι έκπτωτος ο κ. Κασσελάκης και αν τίθεται ζήτημα συμμετοχής του στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Παππάς απάντησε ότι«Δεν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό. Και το καταστατικό δεν προβλέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα. Προβλέπει πεντακάθαρα ότι όλες οι εξουσίες και τα αξιώματα είναι και ελεγκτέα και ανακλητά». «Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές. Θα προχωρήσουμε σε μία δημοκρατική εκλογή. Θα σας παραπέμψω στην απόφαση της ΠΓ και ΚΕ που έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα σεβαστούμε το καταστατικό, τις διαδικασίες και θα προχωρήσουμε σε μία δημοκρατική εκλογή», πρόσθεσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος»

Για ενδεχόμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος, το κόμμα επί των ημερών του αξιοποίησε το ιδεολογικό και πολιτικό του οπλοστάσιο για να γίνει από ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς σε πρωταγωνιστική δύναμη. Ας μην τον επικαλούνται κάποιοι και τον μεθερμηνεύουν. Είναι κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά, έχει διεθνή ακτινοβολία την οποία μπορεί να αξιοποιήσει και βελτιώσει το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας. Από εκεί και πέρα οφείλουμε όλοι να μένουμε στις δημόσιες τοποθετήσεις του».

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου: