Με μία ιδιαίτερα επιθετική κίνηση -που έγινε γνωστή την ώρα που ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς έδινε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ- ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να δηλώσει ότι αυτός είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά την απόφαση της ΚΕ που τον έχριζε έκπτωτο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης την περασμένη Παρασκευή μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έδωσε εντολή άρσης του πληρεξουσίου με το οποίο ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πληρεξούσιο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι κανείς -εκτός από τον ίδιο- δεν θα μπορεί να πληρώσει κανέναν λογαριασμό του κόμματος ούτε να κάνει καμία πληρωμή, φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα στελέχη που ψήφισαν την έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου.

Συνεργάτες του έκπτωτου προέδρου λένε ότι «αφού έγινε ανάκληση του πληρεξουσίου από τον κ. Κασσελάκη στον κ. Μαυροκεφαλίδη, με ποιου την υπογραφή λειτουργεί σήμερα το κόμμα; Με βάση το καταστατικό άρθρο 44 μόνο ο/η πρόεδρος μπορεί να δώσει εξουσιοδότηση».

Από την άλλη στελέχη της ομάδας των «87» μιλούσαν για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στο κόμμα το οποίο τον έκανε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έλεγαν ότι η όλη του στάση δείχνει ότι είναι κολλημένος με την «καρέκλα» του αρχηγού. Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συμβουλεύτηκε νομικούς, οι οποίοι τους έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι το συγκερμένο θέμα θα επιλυθεί.

Ο Νίκος Πάπας όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ για το θέμα παρέπεμψε στην ΚΕ και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τρίτη, πάντως, συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσει το θέμα αυτό.

*Διαβάστε ακόμα: Ο αρχηγός που έκανε το κόμμα του reality: Το χρονικό των λαθών και των υπερβολών που οδήγησαν στην έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d46tf4td4cex)

"Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα"

Χθες ο Νίκος Παππάς από τη ΔΕΘ επέμεινε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Νίκος Παππάς, «ως μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης ανταποκρίνεται στις ευθύνες του».

Σε ερώτηση για το αν είναι έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης και για τα περί εκτροπής του, ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα». «Προβλέπει ότι όλα τα αξιώματα και όλες οι εξουσίες είναι και ελεγκτέα και είναι ανακλητά. Η ΠΓ είναι ανακλητή από την ΚΕ και η ΚΕ ανακλητή από ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο μπορούν να προκαλέσουν τα μέλη με υπογραφές. Δεν νοείται και δεν νομίζω ότι πιστεύει κανένας ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Και δεν νοείται στις ανεπτυγμένες Δημοκρατίες, πόσω μάλλον σε ένα κόμμα που είναι το πιο δημοκρατικά οργανωμένο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Για την τοποθέτηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη για την εξέλιξη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τα κόμματα είναι εθελοντικές ενώσεις πολιτών. Ο Ξενοφώντας Κοντιάδης δεν είναι μέλος του κόμματός μας, στις ευρωεκλογές συνεργάστηκε με άλλο κόμμα».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τα περί «κουκουλοφόρων», που είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο παραπομπής Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας που τίθεται από τους «87»: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι, υπάρχουν στελέχη με περγαμηνές και ιστορίες και αγωνιστές της Αριστεράς και προοδευτικής παράταξης».

Ρωτήθηκε ακόμα και στο εάν ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή βουλευτών που εγκατέλειψαν το κόμμα, «αν δεν επανεκλεγεί ο Στ. Κασσελάκης». «Για τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς υπάρχει ένα μεγάλο αγκάθι και το μεγάλο αγκάθι είναι ότι υπήρξαν αποχωρήσεις και δυστυχώς πήραν και τις έδρες υπό μάλης και αποχώρησαν κάποιοι», είπε ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό δεν είναι μία καλή προϋπόθεση για να υπάρξουν συζητήσεις και σύγκλιση, είναι μία πληγή ηθική και πολιτική», επισήμανε.

Σε δανεισμό ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Νίκος Παππάς αποκάλυψε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε δανεισμό. «Είμαι σε θέση να σας πω ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού. Ένας δανεισμός θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε και σύντομα θα προχωρήσουμε σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.