Μη καταστατική χαρακτήρισε την κήρυξη του Στέφανου Κασσελάκη σε έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέκος Αυλωνίτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, τονίζοντας πως δεν θα τη θεωρούσε παράνομη.
 
Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει καμία διάθεση από τον κ. Κασσελάκη να λυθεί το θέμα στα δικαστήρια.«Αυτές οι διαφορές λύνονται μέσα στο κόμμα, δεν λύνονται έξω από το κόμμα» σημείωσε.


«Φοβούνται τον Κασσελάκη. Η μη συμμετοχή του θα οδηγήσει σε εσωστρέφεια και αυτό το πραξικόπημα θα ήταν πραξικοπηματάρα, αν τον εμποδίσουν να κατεβεί υποψήφιος», σημείωσε ο κ. Αυλωνίτης.

«Όλοι αυτοί που συνενώθηκαν είναι μόνον ο Κασσελάκης. Γιατί δεν παραιτείται ο Πάππας από επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Κασελίστας τον έκαναν πρόεδρο», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αν δεν εκλεγεί ο Κασσελάκης και εκλεγεί οποιοσδήποτε, εγώ θα παραμείνω στο κόμμα μου, τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν φύγω, θα δώσω και την έδρα μου. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα μου».


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Αλέκος Αυλωνίτη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέκος Αυλωνίτης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Δεν έχει καμία σχέση η νομική πραγματικότητα με αυτά τα οποία γνωμοδοτούν διότι από το άρθρο 44 του καταστατικού προκύπτει ότι ο πρόεδρος είναι εκείνος ο οποίος κάνει συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες και αυτό καταγράφεται στο καταστατικό το οποίο έχει ψηφιστεί από το συνέδριο του κόμματος. Αυτές οι αρμοδιότητες οι οποίες είναι αποκλειστικές και δεν μπορεί να τις πάρει κανένας άλλος.

Ερωτηθείς αν ο κ. Κασσελάκης προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της ΚΕ και της πολιτικής γραμματείας γιατί παρανόμως τον θεωρούν έκπτωτο

Θεωρώ πιο σωστή έκφραση το «μη καταστατική», όχι παρανόμως γιατί είναι υπερβολικό και έχει ειπωθεί από πλευράς του κ. Κασσελάλκη. Καμία διάθεση δεν υπάρχει να λυθούν οι διαφορές αυτές στα δικαστήρια. Αυτές οι διαφορές λύνονται μέσα στο κόμμα, δεν λύνονται έξω από το κόμμα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη

Ναι γιατί τον φοβούνται. Η μη συμμετοχή του στις εκλογές πέραν του γεγονότος ότι θα διαιωνίσει μια απαράδεκτη εσωστρέφεια, απίστευτη εσωστρέφεια, μεγαλύτερη από αυτή που ζούμε τώρα αλλά και ένα κομμάτι του κόσμου το οποίο εκπροσωπείται από τον κ. Κασσελάκη θα το εκδιώξουν με νομικίστικες ενέργειες όπως να μην του δώσουν τη δυνατότητα του πρώην αρχηγού του κόμματος να συμμετάσχει και αυτός στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Αυτό θα είναι απαράδεκτο. Θα είναι πραξικοπηματάρα εάν κάνουν κάτι τέτοιο.

Όλοι αυτοί οι οποίοι συνενώθηκαν αυτό που τους έκανε να συνενωθούν είναι μόνο ο Κασσελάκης.

Για τον κ. Παππά

Γιατί δεν παραιτείται ο κ. Παππάς από τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Πρόεδρο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι Κασσελίστας τον έκαναν.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης

Εγώ θα μείνω στο κόμμα μου, με το κόμμα αυτό εξελέγην υπό αυτή την έννοια αν αποφασίσω να φύγω θα παραιτηθώ και από βουλευτής. Δεν έχω όμως κανένα σκοπό να φύγω από το κόμμα μου, όποιος εκλεγεί αυτόν θα υποδεχτώ αυτόν θα υπερασπίσω και αυτός φυσικά να υπερασπίσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.