«Μια μικρή ομάδα στελεχών καταδυναστεύει μια μεγάλη πλειοψηφία της βάσης», τόνισε σε οξείς τόνους για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος Πέτρος Παππάς, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

«Σέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο 3%, θέλουν να το μετατρέψουν σε ένα κακέκτυπο ΚΚΕ Εσωτερικού, σε μια Νέα Αριστερά Εσωτερικού», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως έχουν τον φόβο της βάσης του κόμματος, με τις τακτικές που χρησιμοποιούν σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη να «αγγίζουν τα όρια της ύβρεως».

Τόνισε επίσης πως «ο κ. Κασσελάκης είναι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο έκνομος τρόπος ο οποίος επελέγη για την εκπαραθύρωσή του προκάλεσε μια τεράστια οργή και ένα κύμα αγανάκτησης του κόσμου», χαρακτηρίζοντας «αυτοκτονικό» το ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην πλέον προέδρου του κόμματος από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πέτρου Παππά στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Παππάς επισήμανε:

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Ήταν τέτοια η πρεμούρα αυτής της μικρής δράκας ανθρώπων οι οποίοι ηγεμονεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή να διωχθεί ο Στ. Κασσελάκης και τέτοιος ο φόβος τους για την οργή της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ που άφησαν το κόμμα χωρίς διαχειριστική ικανότητα. Που άφησαν στην πραγματικότητα το κόμμα να χρεοκοπήσει γιατί το καταστατικό προβλέπει ότι το κόμμα πρέπει να έχει πρόεδρο για να είναι ισχύουσα και η εντολή για την οικονομική διαχείριση του κόμματος. Έχουν τέτοιο φόβο της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ που καθυστερούν και παρατείνουν την εκλογική διαδικασία σχεδόν επ’ άπειρον γιατί ελέγχεται κατά πόσο θα κάνουν τις εκλογές τον Δεκέμβριο. Τέτοιο φόβο έχουν της οργής του κόσμου που μεθοδεύουν τη διαγραφή και τα εμπόδια στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. Νομίζω ότι η απάντηση που θα πάρουμε από τον κόσμο θα είναι ένα τεράστιο ράπισμα, γιατί οι τακτικές που χρησιμοποιούν αγγίζουν τα όρια της ύβρεως.

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Ο κ. Κασσελάκης είναι ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο έκνομος τρόπος ο οποίος επελέγη για την εκπαραθύρωσή του προκάλεσε μια τεράστια οργή και ένα κύμα αγανάκτησης του κόσμου. Καμία εικόνα κανονικότητας δεν υπάρχει στο κόμμα, καμία ενότητα, αυτό το οποίο υπάρχει είναι μια μικρή ομάδα στελεχών η οποία ανήκει στο περίφημο 3% να καταδυναστεύει μια μεγάλη πλειοψηφία της βάσης. Ήρθαμε, ενισχύσαμε αυτό το κόμμα εδώ και πολλά χρόνια και στην πραγματικότητα καταπιεζόμαστε και καταδυναστευόμαστε από αυτό το περίφημο 3% το οποίο ένα κομμάτι του έχει αποχωρήσει, ένα κομμάτι του δυστυχώς παραμένει εντός του κόμματος και κρατάει αυτή τη στιγμή τα κλειδιά του κόμματος. Είναι γνωστό το ότι σέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω στο 3%, θέλουν να το μετατρέψουν σε ένα κακέκτυπο ΚΚΕ Εσωτερικού, σε μια Νέα Αριστερά Εσωτερικού.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι σε αυτή τη μικρή ομάδα αντιπολίτευσης μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και ο κ . Τσίπρας

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Τι σχέση έχει ο κ. Τσίπρας; Ο κος Τσίπρας έχει αποσυρθεί από όλη αυτή τη διαδικασία.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που διαγραφεί ο πρόεδρος από την επιτροπή δεοντολογίας

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Είναι αδιανόητο να συμβεί αυτό, είναι αυτοκτονικό και δείχνει τον τρόμο ο οποίος υπάρχει όχι μόνο απέναντι στο πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη αλλά απέναντι στην οργισμένη μεγάλη πλειοψηφία της βάσης. Αν υπάρχουν αυτές οι σκέψεις είναι τόσο αυτοκτονικές που προβλέπω ότι δεν θα συμβεί εκλογική διαδικασία, δεν θα μείνει τίποτα από αυτό το κόμμα αν προχωρήσει μια οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Αν και όσοι επιμείνουν σε αυτό το κακό του 3% και θέλουν συνεχώς να σέρνουν το κόμμα προς τα κάτω δεν έχουν θέση στο κόμμα στο οποίο εγώ θεωρώ ότι νόμιμος πρόεδρος και επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Στ. Κασσέλακης. Αν έχουν σκοπό να μεθοδεύσουν έτσι τα πράγματα προκειμένου να κάνουν ξανά ένα κακέκτυπο του ΚΚΕ Εσωτερικού, να μείνουν μόνοι τους σε αυτό το ΚΚΕ Εσωτερικού.

ΔΗΜ: Αν βγει ο κ. Κασσελάκης, θα τους διαγράψετε;

Π.ΠΑΠΠΑΣ: Από μόνοι τους λένε ότι δεν έχουν θέση σε αυτό γιατί πιστεύουν σε μια αριστερή καθαρότητα... Αν αλλάξουν μυαλά, ευπρόσδεκτοι είναι.