Μετά το μπλόκο της Γερμανίας στους μετανάστες που τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ. και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στραμμένο το βλέμμα στον Έβρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έστειλε μήνυμα για τη θωράκιση των συνόρων, υπό το πρίσμα της κατασκευής του φράχτη που θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την είσοδο προσφύγων στα ελληνικά σύνορα.

Όπως αρχικά ανέφερε: «Είμαστε όλοι εδώ και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας και την ασφάλεια της Ελλάδας. Η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας. Ο Έβρος είναι θωρακισμένος, το εννοώ, το εννοούμε και το υπηρετούμε».


"Ελάχιστες οι ροές"

Στη συνέχεια ο υπουργός πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε με έργα και υποδομές για να συμπληρώσουμε αυτό το τεράστιο και σπουδαίο έργο από πλευράς όγκου και σημασίας που γίνεται εδώ στις απαρχές της Ελλάδος. Ο φράχτης συνεχίζει να κατασκευάζεται. Προσλαμβάνουμε νέους 150 συνοριοφύλακες στη 2η γραμμή, στη Ροδόπη και στην Καβάλα, για να ελέγχονται οποιεσδήποτε ροές εξακολουθούν να υπάρχουν» και υποστήριξε ότι οι προσφυγικές ροές είναι ελάχιστες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η δουλειά που κάνουν οι Έλληνες αστυνομικοί και οι συνοριοφύλακες είναι μια αποστολή η οποία εγγυάται ότι η Ελλάδα προστατεύει τα δικά της και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Υπηρετούμε τη συνθήκη Σένγκεν αλλά και την πρόσφατη συμφωνία που αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είμαστε εδώ όλοι μαζί για να συνεχίσουμε να υπάρχει η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες ασφαλείς».


Νωρίτερα ο υπουργός επισκέφθηκε το «Φυλάκιο 1» στις Καστανιές, ενώ την ίδια στιγμή οι συνοριοφύλακες εκφράζουν μέσω του ThessToday.gr φόβους για μια νέα μεταναστευτική κρίση, παρόμοια με του 2015.