«Δεν έχω αποφασίσει ποιον θα στηρίξω, έχω αποφασίσει ποιον δεν θα στηρίξω. Τον κ. Κασσελάκη είναι βέβαιο ότι δεν θα τον στηρίξω, ό,τι και να γίνει», δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Μαντζουράνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

*Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Πληροφορίες πως ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα και... σκέφτεται να ασχοληθεί με την τηλεόραση

«Δεν ανήκω σε καμία ομάδα, είμαι μοναχικός λύκος. Είχα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη σε όλο το διάστημα μέχρι το σημείο-τομή για μένα, που άλλαξα άρδην. Ήταν οι προτάσεις του για το καταστατικό, οι οποίες έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση, με ένα ολιγόλεπτο zoom, όπου μας εξέθεσε τις προτάσεις του προφορικά, χωρίς να μας στείλει κανένα γραπτό κείμενο. Προτάσεις που για μένα ήταν απαράδεκτες, τις πολέμησα στην Επιτροπή Καταστατικού όλες και ευτυχώς δεν πέρασαν οι περισσότερες, γιατί μετέτρεπαν το κόμμα σε μια ανώνυμη εταιρεία με πρόεδρο τον κ. Κασσελάκη και CEO τον κ. Κασσελάκη και διαιτητή για τις διαφορές με τα μέλη τον κ. Κασσελάκη. Αυτό μου έδειξε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει μεγάλη σχέση με τη δημοκρατική κουλτούρα», είπε αρχικά.

Όσον αφορά το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Το υπάρχον καταστατικό είναι ένα κακότεχνο κείμενο, γεμάτο κενά και αντιφάσεις. Φλύαρο κείμενο και οι όποιες επεμβάσεις έγιναν με βάση τις προτάσεις του κ. Κασσελάκη και της συζήτησης που έγινε τρεις μέρες μόνο στην Επιτροπή Καταστατικού, επεμβάσεις στο υπάρχον. Δεν έγινε η αναγκαία ουσιαστική αλλαγή. Χρειάζεται ένα συνοπτικό και συνεκτικό κείμενο».


«Θέλω ο Κασσελάκης να κατέβει υποψήφιος και να ηττηθεί»

Αναφορικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κασσελάκη, επισήμανε: «Εγώ θέλω ο κ. Κασσελάκης να έχει τη δυνατότητα να βάλει υποψηφιότητα, αλλά εφόσον τηρεί το καταστατικό, εφόσον τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα όργανα και δεν αμφισβητεί τα καταστατικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θέλω ο κ. Κασσελάκης να κατέβει υποψήφιος και να ηττηθεί. Να ηττηθεί, γιατί η μέχρι τώρα θητεία του έδειξε ένα ιδεολογικό κενό, ένα πολιτικό αλαλούμ και ένα αισθητικό κιτς».

«Δεν μπορεί να παραπονιέται κάθε λίγο και λιγάκι ότι τον υπονομεύουν. Εγώ σας λέω ότι τον αμφισβητούν, τον υπονομεύουν, ό,τι θέλετε, η μαγκιά του αρχηγού είναι να τα υπερβαίνει αυτά, να τους νικάει αυτούς. Δεν μπορεί να πηγαίνει σαν παιδάκι και να λεει ''μαμά, δεν με παίζουν τα άλλα παιδάκια''. Αν έχει ηγετικές ικανότητες, πρέπει να τους νικάει, απέδειξε ότι δεν έχει ηγετικές ικανότητες. Δεν κάνει το παιδί γι' αυτή τη δουλειά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι θα πράξει στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, απάντησε: «Θα σεβαστώ και πάλι τη δημοκρατική επιλογή της πλειοψηφίας των μελών, θα στηρίξω την επιλογή αυτή μέχρι ενός βαθμού, όχι προσωπικά τον Κασσελάκη. Εγώ στηρίζω τη δημοκρατική επιλογή της πλειοψηφίας των μελών, υπό μια προϋπόθεση βέβαια, ότι ο κ. Κασσελάκης θα πολιτευτεί δημοκρατικά και θα τηρεί το καταστατικό».

«Αν δω ότι μετατρέπεται το κόμμα σε super market με ιδιοκτήτη τον κ. Κασσελάκη, CEO τον κ. Κασσελάκη και υπαλλήλους τους γύρω του, δεν είναι ανάγκη να μείνω κι εγώ, μπορεί να πάω στο σπίτι μου», κατέληξε.