Μιχάλης Κατρίνης: Γιατί δεν ζητά ο Μητσοτάκης να συγκληθεί Σύνοδος Ηγετών της ΕΕ για το μεταναστευτικό; Ποιον φοβάται και ποιος τον εμποδίζει;
Τι δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
''Τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου υπάρχει αύξηση μεταναστευτικών ροών κατά 57% στην Ελλάδα'' ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης
Το μεταναστευτικό, η έξαρση του φαινομένου που παρατηρείται σε νησιά, όπως η Ρόδος, αλλά και οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη σκλήρυνση της στάσης της Γερμανικής κυβέρνησης, ανησυχούν τους πολίτες και το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα στον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Κατρίνη, που συνεχίζει την επαφή και τον ελεύθερο και ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες.
Διαβάστε ακόμα: ''Red alert'' για το Μεταναστευτικό µετά τη ''βόµβα'' της Γερµανίας - Τι φοβούνται η κυβέρνηση και οι µυστικές υπηρεσίες
Η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη
Ειδικότερα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο κ. Κατρίνης τόνισε: «Τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου υπάρχει αύξηση μεταναστευτικών ροών κατά 57% στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλλει συνοριακούς ελέγχους και να περιορίσει την είσοδο μεταναστών, θα επιβαρύνει τις άλλες χώρες και κυρίως την Ελλάδα.
Είναι επίσης δεδομένο ότι δεν εφαρμόζεται η αναλογική κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε που προβλέπεται στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση της Ε.Ε».
Και συνέχισε: «Παράλληλα, συνεχίζεται η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Είναι ενδεικτικό τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, που στο κέντρο της πόλης βρίσκονται δεκάδες μετανάστες ενώ δεν υπάρχει ένας ευέλικτος και άμεσος μηχανισμός ταυτοποίησης και μεταφοράς τους.
Περιττό βέβαια να τονίσουμε ότι η συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για το μεταναστευτικό είναι ‘νεκρή’ εδώ και καιρό, η Τουρκία δεν δέχεται επιστροφές παράτυπων μεταναστών και η Ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να ‘στεναχωρήσει’ τον κ. Ερντογάν και δεν θέτει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνδέοντας το και με κυρώσεις απέναντι σε πρακτικές εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού.
Αν υπήρχε μια ελληνική κυβέρνηση με βούληση και συναίσθηση του προβλήματος θα είχε ζητήσει σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Μητσοτάκης, φοβισμένος και εξαρτημένος, δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο».