«Σήμερα θα συζητήσουμε στην Πολιτική Γραμματεία για τις ημερομηνίες εκλογών, δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία», δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Γιάννης Μαντζουράνης στα ''Παραπολιτικά'' 90,1: Είναι βέβαιο ότι δεν θα στηρίξω τον Κασσελάκη, ό,τι και να γίνει

«Με αυτά που έχουν γίνει, δεν μπορούμε να είμαστε κάτω από την ίδια κομματική στέγη με τον Κασσελάκη», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι με τη στάση του ο Κασσελάκης δείχνει ότι τον νοιάζει μόνο η καρέκλα και η περιουσία του κόμματος.

Ακόμα, o κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι αν κριθεί νικητής ο Κασσελάκης, θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πολλοί άλλοι.

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κασσελάκη, επισήμανε ότι θα απαντήσει το κόμμα για το αν πληροί τις προϋποθέσεις να είναι υποψήφιος.


Η συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στα Παραπολιτικά 90,1

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

«Σήμερα θα συζητήσουμε στην Πολιτική Γραμματεία για τις ημερομηνίες εκλογών, δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να τον καλύπτει πολιτικά, απάντησε: «Υπάρχουν πολλά πρόσωπα αλλά πρώτα πρέπει να διατυπωθούν οι πολιτικές πλατφόρμες. Δεν έχουν πάρει θέση».

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το πρόσωπο που θα ηγηθεί. Το πρόβλημα είναι αν υπάρχει ομάδα που θα έχει μια αξιόπιστη, φερέγγυα και οραματική πολιτική πρόταση, και προφανώς ο άνθρωπος που θα είναι μπροστά θα πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά αλλά είναι δεύτερο το ποιος θα είναι μπροστά και πρώτο να υπάρχει ομάδα και πολιτική πρόταση συμφωνημένη», συμπλήρωσε.

Για τον κ. Κασσελάκη, είπε: «Με αυτά που έχουν γίνει από τον κ. Κασσελάκη και από την ομάδα που έχει γύρω του φαντάζομαι ότι είναι κοινός τόπος ότι δεν μπορούμε να είμαστε κάτω από την ίδια κομματική στέγη».

Στην ερώτηση αν πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες διαγραφής του κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Δεν είμαι υπέρ των διαγραφών είμαι υπέρ των πολιτικών λύσεων. Αν ο Στ. Κασελακης δεν έχει την αξιοπρέπεια μετά από μια διαδικασία όπως η έγκριση της μομφής από το κόμμα του να κάτσει και να δει τι θα κάνει και να το πει. Δηλαδή μόλις βγήκε η απόφαση βγήκε και κατήγγειλε την Κεντρική Επιτροπή για σακούλες και κουκούλες. Τη δεύτερη έβαλε πάλι τους οπαδούς το θα να κάνουν εκστρατεία λες και είναι ομάδες φασιστοειδών έξω από την Κουμουνδούρου».

«Δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ βάσει της συμπεριφοράς που και των θέσεων που έχει. Δεν είχε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ θέση ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, δεν είχε ποτέ πρόσωπα ή ομάδες που ενστερνίστηκαν το τρίπτυχο της χούντας Πατρίς -θρησκεία -οικογένεια, δεν έκανε κανείς επίδειξη πλούτου», επισήμανε.

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση επανεκλογής του κ. Κασσελάκη, απάντησε: «Αν κριθεί νικητής, θα φύγω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι. Εμείς δεν είμαστε σαν τον Στέφανο Κασσελάκη που απ’ ό,τι φαίνεται μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει τον νοιάζει μόνο η καρέκλα του, η κρατική χρηματοδότηση και η περιουσία του κόμματος».

Τέλος, στην ερώτηση αν θα πρέπει να κατέβει υποψήφιος ο κος Κασσελάκης, απάντησε: «Θα απαντήσει το κόμμα συντεταγμένα με τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό του αν πληροί τις προϋποθέσεις για υποψήφιος».